Sağlıklı beslenmenin trend olduğu bu günlerde, iyi beslenmeye önem verenler için yoğurt çorbası vazgeçilmez seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor. Klasik mercimek ve tarhana çorbasından farklı olan yoğurt çorbası hem sindirimi destekler hem de kemik sağlığını güçlendirir. İçeriğindeki besin değerleriyle vücudu hem dışarıdan hem de içeriden besler.
YOĞURT ÇORBASININ FAYDALARI
- Yoğurt, içerdiği probiyotikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun daha hızlı iyileşmesini sağlar. Hücre yenileme sürecini hızlandırırken, cilt sağlığını ve genel vücut fonksiyonlarını iyileştirir.
- Yoğurt, yüksek oranda kalsiyum içerir. Düzenli olarak yoğurt çorbası tüketmek kemiklerinizi güçlendirir ve osteoporoz gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Kalsiyum, kemikleri "beton gibi" yapmak için en önemli besin maddelerindendir.
- Yoğurt, probiyotik özellikleri sayesinde sindirim sistemine fayda sağla ve bağırsaklardaki yararlı bakterilerin sayısını artırarak sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sorunlarının önüne geçer.
- Yoğurt, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan bir besindir. İçeriğindeki canlı bakteriler, vücudun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar.
- Yoğurt çorbası, içerdiği vitamin ve minerallerle cilt sağlığını iyileştiren doğal bir kaynak oluşturur. Ciltteki iltihapları ve akne gibi sorunları azaltabilir. Aynı zamanda cildi nemlendirir ve yaşlanma belirtilerini geciktirir.
NASIL HAZIRLANIR?
Bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın, ardından unu ekleyip kavurun. Yoğurdu bir kaba alın ve üzerine azar azar su ekleyerek çırpın. Kavurduğunuz unu tencereye ekleyin ve karıştırın. Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayacak şekilde su ekleyebilirsiniz. Çorbayı kaynamaya bırakın, tuz ve baharatları ekleyin. Çorba piştikten sonra üzerine nane veya pul biberle süsleyebilirsiniz.