Normal peynirden farklı olmayan mercimek peyniri son dönemlerin en popüler tarifleri arasında. Özellikle veganların tercih ettiği mercimek peynirinin yapımı da oldukça kolay. Süte ihtiyaç duyulmadan yapılan mercimek peyniri sofraların yeni yıldızı olacağa benziyor.

Sütle arası olamayanların tercih ettiği bu peynir çeşidi diğer peynir çeşitlerine göre oldukça sağlıklı ve maliyetsiz. İhtiyacınız olan tek şey 1 bardak kırmızı mercimek.

MERCİMEKTEN PEYNİR NASIL YAPILIR?

1 bardak kırmızı mercimek

2 su bardağı su

2.5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 bardak yoğurt

Mercimekleri yıkayarak süzgeçten geçirin. Tencereye su ile beraber ekleyin. Ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 25 dakika pişirdiğiniz mercimekler yumuşayacaktır. Pişirdiğiniz mercimekleri süzüp bir kenara alın.

Soğuyan mercimekleri bir kaba yerleştirin. Üzerine 1 bardak yoğurt ekleyin. Tuz ve sıvı yağı da ekleyerek blenderda iyice karıştırın. Karışım püre haline gelecektir. 

Blendardan geçirdiğin ve püre haline gelen karışımı temiz bir tülbent ya da peynir bezinde sıkarak suyunu çıkarın. Ve peyniri şekillendirip buzdolabında bir kaç saat bekletin.