Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde “Bölgesel Bir Gastronomi Destinasyonu Olabilmek İçin Yerel Yönetimlerin Rolü” panelinde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bölgesel gastronomi destinasyonu oluşturmanın önemine dikkat çekti. Seçer, “Belediyeler olarak iş birliği yapmalıyız. Bu konuda bir çalışma masası oluşturup rutin hale getirmeliyiz” dedi.
MERSİN’İN GASTRONOMİ POTANSİYELİNE DİKKAT ÇEKTİ
Seçer, Mersin’in coğrafi, tarihsel ve demografik olarak çok kozmopolit bir kent olduğunu belirterek, “Mersin’de Türkiye’nin her yerinden insan var. Çok kültürlülük hakim ve bu da gastronomi zenginliğine yansıyor. Mersin’in bu potansiyelini açığa çıkarmak için inancımız ve azmimiz var” diye konuştu.
“MARKALAŞMA VE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ÖNEMLİ”
Gastronomi alanında ilerlemek için markalaşmanın ve coğrafi işaret tescilinin önemine değinen Seçer, “Yerel üreticilere destek olmalı, gastronomi değerlerimizi tanıtmalıyız. Tarsus’ta yaptığımız Gastronomi Merkezi, 1-3 Kasım’da gerçekleşecek Tarsus Festivali ile açılacak” dedi.
BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Başkan Seçer, festivallerin bölgesel iş birliği ile daha fazla değer yaratacağını vurgularken, “Bölgedeki farklı kentlerin bir araya gelmesiyle daha güçlü bir sinerji ortaya çıkar. İş birliği, bu süreci daha az kaynakla daha verimli hale getirebilir” ifadelerini kullandı.
SEÇER: “BU SÜRECE BAŞLAYABİLİRİZ”
Seçer, bölgedeki belediyelerin iş birliği yaparak gastronomi projelerini daha güçlü bir şekilde hayata geçirebileceğini belirterek, “Dört belediye başkanı olarak buradayız. İlgili birimler hemen bir araya gelerek bu konuda çalışmalara başlayabilir” dedi.
Festivalin sonunda Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Başkan Seçer ve diğer protokol üyelerine katılımlarından dolayı hediye takdim etti.