Evde ve özellikle mutfakta hijyen, günlük yaşamın önemli bir parçasıdır ve sağlıklı bir yaşam için büyük önem taşır.
Gün içinde en çok vakit geçirdiğimiz yer kuşkusuz mutfaktır. Burası, yemeklerin hazırlandığı, sebzelerin yıkandığı, etlerin temizlendiği ve yemeklerin pişirildiği bir alan olduğundan sadece hijyen meselesi değil sağlık açısından büyük önem taşır.
Yemeğinizle doğrudan temas eden alanlar, buzdolabı, fırın, mikrodalga fırın, çalışma yüzeyi ve kullandığınız tüm ev aletleri düzenli olarak temizlenir ancak bazen unuttuğumuz bir diğer önemli alan da vardır: çatal bıçak çekmecesi.
Düşündüğünü kadar temiz olmayabilir
Çatal bıçak takımınız, düşündüğünüz kadar temiz olmayabilir, çünkü buzdolabı veya fırından farklı olarak, toz ve küçük kırıntılarla dolabilir. Ayrıca, yanlışlıkla bırakılan yiyecek kalıntıları, çapraz bulaşmaya yol açarak, yemeklerinizin sağlıksız hale gelmesine neden olabilir. Bu nedenle, sadece gözle görünen değil, dolaylı temas edilen alanların da temizliği büyük önem taşır.
Çatal bıçak çekmecenizi düzgün bir şekilde temizlemek oldukça basittir.
İlk olarak, çatal bıçak takımınızı çekmeceden çıkarın ve içinde birikmiş olabilecek toz ve kırıntıları temizlemek için vakumlayın. Ardından, çekmecenin içini doğal bir sprey (örneğin sabunlu bir solüsyon) ile silin ve tüm yüzeyleri dezenfekte etmek için temiz bir bez kullanın.
Çatal bıçak takımınızı geri yerleştirmeden önce, çekmecenin tamamen kurumasını bekleyin. Kusursuz hijyen sağlamak için bu temizlik işlemini iki haftada bir tekrarlamak iyi bir alışkanlık olacaktır.