Mutfakta sıkça karşılaşılan sorunlardan biri şekerin nemlenerek topaklanmasıdır çünkü bu durum şekerin kullanımını zorlaştırır. Aynı zamanda şekerin nemlenmesi de tatlı tariflerinde ve içeceklerde istenilen sonuçları elde etmeyi de engeller. Ancak bu sorunu çözmenin kolay bir yolu var. 

ŞEKERİN İÇİNE 1 TANE ATIN 

Pirinç ya da nohut gibi bazı malzemeler şekerin nemini emmesi için yaygın olarak kullanılır ancak daha etkili bir yöntem de mevcut. Küp şeker veya ekmek dilimi, şekerin nemini alması için oldukça işe yarayan doğal malzemelerdir. Küp şeker, kabın içindeki fazla nemi emerken 1 dilim ekmek de nemi çekerek şekerin yapısını korur. 

ŞEKER NEDEN TOPAKLANIR?

Şeker, çevresindeki nemi hızla emme özelliğine sahip bir madde olduğu için, nemli ortamlarda saklandığında topaklanır ve bu da kullanımını zorlaştırır. Sıcak ve buharlı mutfak ortamlarında şekerin nemi hızla çekmesi daha da kolaylaşır. Bu sorunu önlemenin en iyi yolu ise şekerin doğru koşullarda saklanmasıdır.

ŞEKERİ NEMLEN KORUMANIN EKSTRA İPUÇLARI 

Şekerinizi nemden korumak için hava geçirmez kaplar kullanmak büyük önem taşır. Bu tür kaplar, dışarıdaki nemin şekerle temasını engeller ve şekerin taze kalmasına yardımcı olur. Nemli ve sıcak bölgelerden kaçının. Şeker kabındaki nem çekici malzemeleri düzenli olarak kontrol edin ve etkisini kaybetmişse yenisiyle değiştirin.