Kentlerdeki iş hayatından memnun olmadığı gerekçesiyle çoğu gencin hayalini kurduğu mesleğini ardında bırakaran 34 yaşındaki Aydan İşçi, Aydın'ın İncirliova ilçesindeki köyüne dönerek kendi işini kurdu. 2022'de mesleğini bırakarak hayvancılık yapmaya karar veren İşci; aynı sene ailesinin katkısı ve kendi birikimiyle 10 büyükbaş satın alarak çiftlik kurdu.
Traktör kullanımından hayvanların beslenmesine dek tüm işlerle kendisi ilgilenen İşci; saman taşıyor, temizlik yapıyor, inek sağıyor... Çevresindekilerin "yapamazsın" demesine aldırış etmeyen İşci, geride kalan 3 yıllık süreçte büyükbaş sayısını 100'e çıkarmayı başardı. Süt ve canlı hayvan satışıyla yatırım planını uygulayan 34 yaşındaki genç kadın, hayvan sayısını gelecek 5 yılda 500'e çıkararak çiftliğini daha da büyütmeyi planlıyor.
GENÇLERİN RÜYASINDAKİ İŞİ BIRAKTI; MESAİ ARKADAŞLARI ŞAŞKIN
Metropollerdeki iş hayatında mutlu olamadığı için köy hayatına ve besiciliğe geçtiğini söyleyen İşci, 2012 yılında Kırklareli Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümünden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Atatürk Havalimanı'nda özel bir şirkette yolcu hizmetleri memuru olarak işe başlayan İşci, daha sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda çalışmaya başladı. Birçok gencin yüksek kazanç sebebiyle hayallerinde yer alan yer hizmetlerinde çalışan İşci, köyüne dönüp hayvancılık yaparak yıllar içinde hem kendisine hem de çevresine çok şey kanıtladı. Halen havacılık sektöründe çalışmaya devam eden eski mesai arkadaşları bile onun bu yaptıklarına şaşırıyor ve tebrik ediyor...
"TRAKTÖR ÜSTÜNDE GÖRÜNCE GARİP GELİYORDU; ALIŞTILAR"
Hayvancılığı "zor ama keyifli" olarak değerlendiren İşci, yeni işinde yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Mesaiye sabah 6'da başlıyorum. Başta olumsuz bakanlar vardı ama artık takdir ediyorlar. Yoldan geçerken bana bakanları görüyorum. Traktörün üstünde gördüklerinde çok şaşırıyorlar ama artık zamanla alıştılar. Çevremden saygı görmeye başladım çünkü bir kadın olarak böyle bir şeye yeltenmek, hele ki böylesi küçük bir yerde çok önemli.
Çoğu insana örnek olduğumu düşünüyorum. Benden gelip fikir almaya çalışan çok insan oluyor. 'Nasıl yaptın, nasıl başladın' diyorlar. Bunları duymak inanılmaz ve çok mutlu oluyorum. Şehirden gelip köyde böyle bir hayat yaşayınca gerçekten başardığıma inanıyorum. Kadınlar kendi işlerini yapsınlar, kimseye muhtaç olmasınlar. Burada hengame gerçekten çok zor ama ben mutluyum. Bir kadın olarak, 50 kiloluk çuvalı kaldırabilmek çok büyük bir güç istiyor. Sabah 4'te gebe hayvanların başında beklediğim anlar oldu, doğurdu doğuracak..."