Kardiyolog Dr. Mariell Jessup, sabahları içilen kahve ve çay yerine meyve suyu ya da kokteyller içilmesini öneriyor. Kalp sağlığı için faydalı olabileceğini aktaran Dr. Mariell, özellikle kahvenin kafein açısından zararlı etkileri oluşacağını vurguluyor.

Günde 400 mg kafein tüketiminin aşılmaması gerektiğini ifade eden Dr. Mariell, yeşil çay ve benzeri içeceklerin hem sağlık açısından hem de kalp rahatsızlılıkları riskini azaltması için daha faydalı olduğunu belirtti.

MEYVE KOKTEYLLERİ İNME RİSKİNİ AZALTIYOR

Bunların yanı sıra Dr. Mariell Jessup, meyve kokteylinin, çeşitli organların uygun şekilde işlenmesi için gerekli olan çok sayıda antioksidan, vitamin ve mineral içerdiğini de söyledi. Özellikle meyve ve fındık temelli içeceklerin, kan basıncını ve inme riskini azaltmaya yardımcı olan omega-3 asitler içerdiğini de ekledi.

SABAHLARI HAZIRLANABİLECEK KOKTEYL:

Bir bardak taze ya da dondurulmuş çilek (ahududu, yaban mersini veya böğürtlen)

1 kaşık tuzsuz fıstık ezmesi

1 çay kaşığı bal

Muzun yarısı

250 ml herhangi bir süt

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri bir karıştırıcıya yerleştirin ve iyice karıştırın. Kokteyl, tercihlerinize bağlı olarak nane yaprakları veya badem pulları veya taze meyve ile de süsleyebilirsiniz.