Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile bazı belediye bürokratlarının da aralarında yer aldığı 36 şüpheli hakkında 'Suç örgütü kurma', 'Suç örgütüne üye olma', 'Rüşvet alma', 'Rüşvet verme', 'İhaleye fesat karıştırma' suçlarından gözaltı kararı verildi.

Sabah saatlerinde Çankaya Belediyesi ile Güner'in evinde ve belirlenen diğer adreslerde arama yapıldı.

Polis, belediye binasının çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı ve içeriye girişler kapatıldı.

Belediyede yapılan aramaların ardından bazı belge ve dijital materyallere el konuldu.

Polisin arama çalışmaları devam ettiği sırada eski CHP Ankara İl Başkan Vekili Yüksel Işık, bazı partililerle birlikte belediye önünde açıklama yaptı.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı operasyona ilişkin açıklama yaptı:

"Aralarında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in de yer aldığı toplam 36 şüpheli hakkında suç örgütü kurma, suç örgütüne üye olma, rüşvet alma, rüşvet verme, ihaleye fesat karıştırma suçlarından gözaltına alınmalarına ve adreslerinde arama, el koyma işlemi yapılmasına karar verilmiş, bu kapsamda şüphelilerden 27’si gözaltına alınmıştır."

GÜNER'DEN  AÇIKLAMA

Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, operasyonun  ardından X hesabından açıklama yaptı. Güner,  birkaç saat içinde Ankara'da olacağını söylediği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Kıymetli Çankayalılar, Sevgili yurttaşlarım; Sabah saatlerinde belediye binamızda ve bürokratlarımızın evlerinde gerçekleştirilen arama dolayısıyla operasyondan haberdar olmuş bulunuyoruz. Önceden planlı olduğu üzere birkaç saat içerisinde Ankara’da olacağım. Bunu ilgili tüm makamlara da bildirdim. Yine evimde arama yapmak üzere gelen ekiplere de yedek anahtar ulaştırdım ve bütün arkadaşlarımızdan emniyet güçlerimize yardımcı olmalarını istedim. Göreve geldiğimizden bu yana bu kurumu en iyi şekilde yönettiğimizi ve bize güvenen hiç kimseye karşı mahcup olacak en ufak bir davranışımızın olmadığını tüm komşularımızın bilmesini isterim. Soruşturmanın detayları ve sebepleri netleştiğinde konuya ilişkin gerekli açıklamaları kamuoyuyla paylaşacağız."

Kaynak olarak ekle

'23 KİŞİ BELEDİYE ÇALIŞANI'

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Çetin, belediye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Çetin, içeride savcılık inceleme yaparken hukuk işleri müdürlüğü avukatlarının gözetime dahi edilmediğini söyledi. Çetin, "Sadece belediyemizin 4 güvenlik görevlisi polis ve savcılarımıza iştirak ettiler. Buradan alınan bilgisayarların, dijital verilerin bir kopyası tarafımıza teslim edilmedi. Alınan dosyaların bir kopyası tarafımıza teslim edilmedi. Çankaya Belediyesi her yıl düzenli olarak Sayıştay denetiminden geçmektedir. Gerektiği zaman mülkiye müfettişlerimizin denetiminden, incelemesinden geçmektedir. Belediyemiz her zaman şeffaftır. Bütün raporlarımız internet sitelerimizde yayımlanmaktadır. Şu an bildiğimiz kadarıyla 36 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Bu 36 kişinin 23’ü belediyemizin çalışanıdır. 13 kişi dışarıdan" diye konuştu.

"PARTİLİLERİMİZİ BELEDİYEYE DAVET EDİYORUZ"

Operasyona ilişkin CHP Ankara İl Örgütü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada belediye binası önüne çağrı yapıldı:

-Değerli yoldaşlar, sabahın bu saatinde Cumhuriyetimizin başkenti Ankara'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçesi Çankaya'mızın Belediye Başkanlığı'na hukuksuzca bir operasyon düzenlenmektedir. Tüm partililerimizi, Ankaralı yurttaşlarımızı; Çankaya Belediyemizin önüne dayanışmaya davet ediyoruz.

Şu ana kadar gözaltına alınan isimler ise şu şekilde:

1.Mesut AKINCI

2.Bora ÖZEL

3.Mehmet YILDIRIM

4.Ali YALÇIN

5.Songül ULUSAL

6.Ertan DOĞAN

7.Seyfullah YÜZYIL

8.Şenol BULUT

9.Paki KILAVUZ

10.Yavuz İRİŞ

11.Tunç Emre TAŞCIOĞLU

12.Murat BOLAT

13.Alaattin GÜZEL

14.Adnan ŞEN

15.Levent YENAL

16.Koray KURTCU

17.Ayşegül ÜNAL

18.Eren KAPLAN

19.Umut KILIÇASLAN

20.Hakan CEMALOĞLU

21.Remzi BAKA

22.Hasan ALAS

23.Erol BULUT

24.Mehmet ALAS

25.Musatafa Samet DADANDI

26.İnan SEVİLMİŞ

27.Emre DOĞAN