Formula 1'de son hafta yarışı öncesi heyecan doruğa ulaşırken, şampiyonun belirleneceği Abu Dhabi'deki yarışta neler yaşanacağı şimdiden merak konusu oldu. Ancak en büyük soru işareti, Max Verstappen'in Lewis Hamilton'ı yarış dışına itmek için neler yapabileceği... Pazar günü Suudi Arabistan'da Hamilton'ın kazandığı ve Verstappen'in ikinci olduğu kaotik yarışın ardından, Hollandalı sürücü yarış zaferlerinde 9-8 geride olsa da, iki sürücü puan olara eşit durumda bulunuyor. Hamilton, Yas Marina'daki yarışı tamamlayamazsa, Verstappen Formula 1'deki ilk şampiyonluğunu kazanabilir. Verstappen'in ekibindeki kimse, hayallerini gerçekleştirmek için ne kadar ileri gidebileceğini ağzından kaçıracak kadar saf değil. Ancak Daily Mail'e konuşan Verstappen'in babası Jos, konuyla ilgili samimi açıklamalar yaptı.

"KAZANMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAK"

"Eğer kazanamayacağını anlarsa, Max Lewis'i yarış dışına çıkartır mı?" sorusuna yanıt veren 90'lar ve 2000'lerin başında sürücülük yapan 49 yaşındaki Jos, "Bunun olacağını sanmıyorum" dedi ve ekledi: "Max kesinlikle kazanmak istiyor. Kesinlikle bunun için yarışacak. Kazanmak için her şeyi yapacağı kesin. Heyecan verici olacak." Verstappen eğer Hamilton'ı yarış dışı bırakacak bir hareket yaparsa, hiçbir ceza onun şampiyonluğu elde etmesine engel olamayacak. Alain Prost, Ayrton senna ve Michael Schumacher gibi Formula 1'in efsane isimleri bile daha önce bu ince çizgiyi aştılar ve hepsi sporun kahramanları arasına girdiler.

HAMILTON'IN BÜYÜK KORKUSU

Verstappen ve Hamilton Pazar günkü büyük hesaplaşmaya hazırlanırken, Formula 1 tutkunları nefeslerini tutup gergin yarışın başlamasını bekliyor. Hamilton'ın en büyük korkusu ise, bu yarışta 8. dünya şampiyonluğuna ulaşamazsa bu fırsatı bir daha yakalayamacak olması. Çünkü Ocak ayında 37 yaşına girecek olan Hamilton, gelecek sezon yönetmelik değişiklikleri yüzünden pistlere veda edebilir. Verstappen'in ise, kaybedecek daha az şeyi var. Ancak yine de kaybedilecek şampiyonluğun üzüntüsü büyük olacak ve Verstappen'in Hamilton'ı asla yenemeyeceği söylentileri yerini bulacak. Matematiksel ve mantıksal olarak avantaj Verstappen'de, ancak karşısında 7 kez dünya şampiyonu olan ve tüm rekorları altüst eden Lewis Hamilton var. [old_news_related_template title="Hamilton, Verstappen'e arkadan çarptı! Nefes kesen Formula 1'de ortalık karıştı..." desc="Suudi Arabistan GP'de inanılmaz anlar yaşandı. Yarışın 38. turunda şampiyonluk için başa baş mücadele eden Hamilton ile Verstappen çarpıştı. Lewis Hamilton, Max Verstappen'in ikinci bitirdiği Suudi Arabistan GP'sini kazandı ve şampiyonluk sezonun son yarışına kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/05/iecrop/forml_16_9_1638733530.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/diger-sporlar/hamilton-verstappene-arkadan-carpti-nefes-kesen-formula-1de-ortalik-karisti-6809907/"]