Formula 1 GP Suudi Arabistan Grand Prix unutulmaz anlara sahne oldu... Yarış severlerin nefeslerini tuttuğu heyecan dolu Formula 1 yarışında Verstappen ile Hamilton arasındaki şampiyonluk yarışı bambaşka bir boyuta taşındı. Yarış öncesi aralarında 8 puanlık fark bulunan ikili tarihe geçecek sezonda son yarışlar öncesi birbirine girdi.

HAMİLTON KIRIK ÖN KANADI İLE EN HIZLI TURU ATTI

Red Bull pilotu Max Verstappen ile Mercedes pilotu Lewis Hamilton arasında yarış alev aldı. Hamilton, Verstappen'e arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Hamilton'un aracının ön kanadı kırıldı. Kazanın hemen ardından Lewis Hamilton yaptığı anonsta "O tam bir çılgın! Önümde fren testi yaptı!" ifadelerini kullandı. Max Verstappen'e pist sınırlarını ihlal edip kendine avantaj sağladığı için beş saniye ceza verildi. Lewis Hamilton, hasarlı ön kanadıyla yarıştaki en hızlı turu attı. Hamilton, Verstappen'i 43. turda pist üzerinde geçip yarışın liderliğine oturdu. Nefes kesen Suudi Arabistan GP'de kazanan Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu ve sıralama şu şekilde oluştu:
  • Lewis Hamilton (Mercedes)
  • Max Versappen (Red Bull Honda)
  • Valtteri Bottas (Mercedes)
  • Yarışın en hızlı tur puanı da Hamilton'a gitti.
Son yarışa Lewis Hamilton ve Max Verstappen 369.5 puanla eşit girdi. Sezonun final yarışı Abu Dhabi Grand Prix'sinde 12 Aralık TSİ 16.00'da gerçekleştirilecek.

'GEÇSİN DİYE YAVAŞLADIM, NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIM'

Çılgın yarışın ardından Hamilton zaferi gözyaşları içinde kutlarken Max Verstappen yuhalamalar arasında sıcağı sıcağına şu açıklamaları yaptı: "Çok olaylı bir yarıştı. Çok fazla şey oldu. Durum böyle. Pistte elimden gelen her şeyi ortaya koydum. Lastiklerin sonuna kadar gideceğini düşünmüyordum. Başlangıç iyiydi. Yine de ikinci sırada bitirdik. Lewis Hamilton geçsin diye yavaşladım. Sonra temas yaşadık. Ne olduğunu anlayamadım orada."