2 kez dünya şampiyonu olan ilk kadın sporcu unvanının sahibi, altın madalyalı milli tekvandocu İrem Yaman, İYİ Parti’ye katılmıştı. İrem Yaman’a parti rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında takmıştı. İrem Yaman, neden siyasete atıldığı yönündeki sorulara cevap verdi. Memur bir ailenin ortanca çocuğu olduğunu belirten Yaman, “3 çocuk okutmanın, içlerinden birini de sporcu olarak yetiştirmenin zorluklarını çok iyi biliyorum" dedi.

"BU YÖNETİMDE KADIN OLMANIN, GENÇ OLMANIN, SPORCU OLMANIN ZORLUKLARINI YAŞADIM"

"27 yaşındayım. 20 yıldır iktidarda olan yönetimin içinde buldum kendimi" diyen Yaman, "Bu yönetimde kadın olmanın, genç olmanın ve sporcu olmanın zorluklarını yaşadım. Aslında her Türk vatandaşının söz hakkı olması gereken demokratik bir ülkede yaşamamıza rağmen, ne yazık ki tek bir kişi tarafından, tek bir kişinin doğrularıyla yaşamak zorunda kaldım, kaldık. Her gencin yaşadığı umutsuzluğu, mutsuzluğu, gelecek kaygısını, başarılı olsan bile hakkın olanı alman için yetmediğini, yeni adıyla eğer referansın varsa başarılı olmanın bile gerek duyulmadığı, can güvenliğinin hiçe sayıldığı, ülkende hangi mesleği yaparsak yapalım önemli olmadığı ve bunları yaşamaktansa, bunlara şahit olmaktansa Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, bağımsız ve demokratik Türk Cumhuriyeti’ni geri kazanabilmek için siyasete İYİ Parti’de adım attım" ifadelerini kullandı.

NEDEN İYİ PARTİ'Yİ SEÇTİĞİNİ AÇIKLADI

Neden İYİ Parti’ye katıldığını da açıklayan İrem Yaman, şöyle konuştu: “Tüm ortak değerlerimizin aynı çatı altında vücut bulduğu, gençlerin düşüncesine, özgürlüklerine saygı duyulduğu, özgürlükçe ve yenilikçi bir partide sizleri temsil edeceğim için mutluyum. İnanıyorum ki biz gençler birlik olduğumuz zaman her şey daha iyi olacak. Değerli şair Nazım Hikmet’in de dediği gibi, 'Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim, bu vatan bizim'"