Medine Havva Tatlıcan, Türk yelken tarihinde bir ilke imza atarak, gençlerde optimist dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı. 15 yaşındaki sporcuyu yetiştiren Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selma Altay Rodopman, SÖZCÜ’ye geldikleri noktayı anlattı: "Yelken, Fenerbahçe’de 1910’dan itibaren faaliyet gösteren bir spor dalı. İlk kez 1936’da olimpiyatlara sporcu yollanmış. DNA’sında olimpiyat olan bir kulübüz. Amatör branşlarda bayrağı en önde taşıdığımız için gurur duyuyorum. Bu gururun bir parçası da yelken şubemiz."

"ŞAMPİYONLUK İÇİN GELDİ"

"Medine kulübümüze ‘Dünya şampiyonu olacağım diyerek gelmişti. 15 yaşında bunu başardı. 2019’da da Yiğit Yalçın Çıtak, Laser Radial Dünya Gençler Şampiyonası’nda iki altın almıştı. Bir yelkenci kolay yetişmiyor. Aile-sporcu- kulüp üçgeninin uyumu başarıda temel etken. Cumhuriyetimizin 100. yılında da nice başarılara imza atarak Türk sporu için tarih yazmaya devam edeceğiz."

"KATMA DEĞER İNANILMAZ"

"Spor sektörü erkek egemen görünen bir dünya olabilir ama Fenerbahçe bu algıyı yıkmak için önemli adımlar attı, atıyor; kadın-erkek eşitliğine çok önem gösteriyor. Şubelerdeki kadın-erkek sporcu ve antrenör sayılarına, diğer kulüplere de baktığımızda önde olduğumuzu görüyoruz." "Yelken ülkemizde hak ettiği şekilde, potansiyeli olan seviyede henüz tabana yayılmamış bir spor dalı olarak göze çarpıyor. Oysa çocuklarda, onların gelişimlerinde yarattığı katma değer inanılmaz. Fenerbahçe Doğuş Yelken olarak biz yıllardır Türk yelkenciliğinin gelişmesi için çalışıyoruz."

"ÇITAYI YUKARI TAŞIDIK"

“Ben yöneticiliğe seçildikten sonra şubemizde Deniz Çınar ve Ateş Çınar göreve geldiler. Çıtayı yukarı çıkaracaklarından emindik. İlgi ve emeklerini esirgemediler. Onlara, Alper Tarhan Öncülüğünde tüm antrenörlerimize ve Medine’nin yetişmesinde büyük emeği olan Tamer Başlığ’a teşekkür ediyorum.”

"BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

Yönetim kurulu üyesi olmasıyla görev tanımlarının genişlediğini belirten Selma Altay Rodopman, "Sporun içerisinden gelen, uzun yıllar boyunca Fenerbahçe’ye sportif alanda hizmet etme şansı bulmuş bir Fenerbahçeli olarak Başkanımızın teveccühü ile Kulübümde Yönetim Kurulu Üyesi oldum. Üye İlişkilerinden ve yelken şubemizden sorumlu olarak görev alıyorum. Üyelerimiz Fenerbahçemizin en önemli parçası. Başkanımızın da en çok önem verdiği konulardan biri üyelerimizle olan bağlarımız. Onlarla daha yakın olmak, onların Fenerbahçe’ye daha yakın olması, gençlerin kulübümüze üye olarak dahil olması ana hedeflerimiz arasında. Bunun için çalışıyoruz. Başkanımızın göreve gelmesiyle üyelerimiz için bir ilk olarak kurduğu Üye İlişkileri Departmanımızı daha da aktif hale getirdik ve daha fazlasını yapmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üye İlişkilerinde her bir üyemizi taraftarımızın düşüncelerine değer veriyor ve hepsini fikrini önemsiyoruz. Biz büyük bir aileyiz ve bu doğrultuda üyelerimiz, taraftarlarımız, sporcularımız, yönetim kurulu üyelerimizle Fenerbahçe’nin başarısı için sinerji içerisindeyiz. Birbirimize destek olabileceğimiz her konuda da yan yana omuz omuzayız. Söz konusu Fenerbahçe olunca birlikte aynı amaca hizmet eden büyük bir aileyiz. 7’den 77’ye üyelerimizle, taraftarlarımızla kısacası sarı laciverte gönül veren herkesle Fenerbahçe’nin başarısı için çalışıyoruz. Elbette genişleyen görev tanımlarımın yanında yelkenin yeri de benim için çok önemli. 19 yıl önce bu yola çıkmamı sağlayan yelkenin geniş kitlelere yayılması adına Fenerbahçe’nin bu alandaki ulusal ve uluslararası bazdaki başarıları adına ekibimizle birlikte çalışıyoruz" dedi.