Malavi, Son 16'da Fas ile karşılaşmaya hazırlanıyor. Ancak hazırlıkları gıda zehirlenmesinden, temel gıda eksikliğinden ve Marinica'ya göre çamaşır yıkama tesislerinin yetersizliği nedeniyle olumsuz şekilde etkilendi. Gambiya'nın da benzer şeylerden şikayet etmesi üzerine açıklamalarda bulunan Rumen teknik adam, büyük takımlara yönelik kayırmacılığın küçük takımları dezavantajlı konuma getirdiğine inanıyor. ESPN'e konuşan Marinica şu ifadeleri kullandı:

"MANE'NİN İÇ ÇAMAŞARINI YIKAYIP..."

"Sadio Mane'nin iç çamaşırını yıkayıp kuruması için bir çalıya astığını göremezsiniz. Gambiya'da da aynı sorun var ve burada farklı standarlar var. Takımlara farklı davranılıyor. Küçük takımların harika başarılar elde etmesini istiyoruz. Ancak sonraki turlara yükselince, insanlar bizim Senegal veya Fas'a karşı oynamamızdan hoşlanmıyorlar."

"NEDEN HEP BİZ?"

"Bazı soruların sorulması gerekiyor. Bunlar neden bizim başımıza geliyor? Neden sadece küçük takımlara, neden sadece Komorlar, Gambiya ya da biz?"

"İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ"

Marinica, ekibinin kendi çamaşırlarını yıkamak zorunda kaldığını, Bafoussam'daki Hotel Valle de Bana'daki otel persoenlinin de ekibe temel malzemeleri sağlamadığını belirtti. "Meslektaşlarımdan ve takım kaptanlarından resmi bir şikayette bulunmalarını istedim. Tesis yöneticilerine şikayette bulundum ve şu anki otelde her şey yoluna girene kadar 3 gün uğraştık. Kahveye süt alamadım, yarına kadar sütün olmadığını söylediler. Bize ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor." Malavi, maçlardan önce gıda zehirlenmesi ve corona virüsü vakaları ile de karşılaştı. Marinica, oyuncuların standart altı yemekleri yedikten sonra maç önceleri ve sonraları kustuklarını söyledi. [old_news_related_template title="Pesic, Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City'yi reddetti!" desc="Hull City'nin çiçeği burnunda sahibi Acun Ilıcalı, takımının alt sıralarda olmasından dolayı ara transfer döneminde değişime gidiyor! Gol sıkıntısı çeken takıma Pesic'i katmak isteyen İngiliz ekibi, Sırp oyuncudan olumsuz yanıt alırken; Fenerbahçe'den Allahyar'ı katan Ilıcalı, ayrıca teknik direktörlük koltuğu için de yakın arkadaşı Şota Arveladze ile anlaşma sağladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/24/iecrop/2022-01-08t180021z_1372636687_up1ei181e0jw4_rtrmadp_3_soccer-england-hul-eve-report_16_9_1643018375.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/acun-ilicali-hull-cityye-tanidik-teknik-direktor-getiriyor-6908586/"]