Endonezya'da oynanan Arema FC-Persebaya Surabaya maçının ardından sahaya giren taraftarlar, spor tarihinin en ölümcül olaylarından birinin yaşanmasına yol açtı. 125 kişinin hayatını kaybettiği ve 323 kişinin yaralandığı trajedinin ardından, Arema FC Teknik Direktörü Javier Roca açıklamalarda bulundu. İspanya basınına konuşan Roca, saha içine giren bazı taraftarların takım doktorları tarafından tedavi edildiğini söyledi. "Zihinsel olarak paramparça oldum" diyen Roca, güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanması nedeniyle kaosun artmasına yol açtığını belirtti. "En korkunç şey, yaralıların takım doktorları tarafından tedavi edilmesiydi. Yaklaşık 20 kişi vardı ve dördü öldü. Bazı taraftarlar futbolcuların kollarında hayatını kaybetti. Ağır bir yük, hatta ağır bir sorumluluk hissediyorum." Olayları "isyan" olarak nitelendiren polis, iki memurun öldürülmesinin ardından binlerce taraftarı sahadan çıkarmaya çalışırken göz yaşartıcı gaz bombası kullanıldığını açıkladı.

EZİLEREK VE BOĞULARAK ÖLDÜLER

Polise göre, hayatını kaybedenlerin çoğu ayaklar altında çiğnenerek ya da boğularak öldü. 42 bin kişiik stadyumda, yaklaşık 3 bin kişinin sahaya girdiği belirtildi. Kariyerinin büyük bir bölümünü Endonezya'da geçiren 45 yaşındaki teknik adam Javier Roca, maçın hemen ardından trajedinin nasıl ortaya çıktığını anlattı: "Maçtan sonra soyunma odasına gittim ve bazı oyuncular sahadaydı. Basın toplantısından dönerken trajediyi gördüm. Futbolcuların kollarında ölen insanlar vardı. Stadyumun böyle bir duruma hazır olmadığı ortaya çıktı. Orada olmadığım ve yaşananları görmediğim halde polisin haddini aştığını düşünmüyorum. Görüntülere bakıldığında, başka şekilde müdahale edebilirlerdi.
  [old_news_related_template title="Steven Gerrard'ın kızı, mafyanın oğluyla aşk yaşıyor!" desc="İngiliz futbolunun efsanesi Steven Gerrard'ın kızı, İrlandalı bir mafya babasının oğluyla yaşadığı ilişkinin ortaya çıkmasıyla gündeme geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/03/iecrop/gerrard-245678_16_9_1664783283.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/dunyadan-spor/steven-gerrardin-kizi-mafyanin-ogluyla-ask-yasiyor-7396467/"]