Sezon başında Barcelona'dan ayrılarak Paris Saint Germain'e transfer olan Lionel Messi, tüm dünya kamuoyuna büyük bir sürpriz yaşatmıştı. PSG Teknik Direktörü Mauricio Pochettino da bu sürprizden en çok pay sahibi olan kişiydi. Arjantinli futbolcunun Fransız ekibine transfer sürecini anlatan Pochettino, kendisine şaka yapıldığını düşündüğünü söyledi.

"ŞAKA OLDUĞUNU SANDIM"

Barcelona kariyerinde altı kez Ballon d'Or kazanan Messi, ekonomik sıkıntılar nedeniyle altyapısında yetiştiği kulübüne veda etmek zorunda kaldı ve 10 Ağustos'ta PSG'ye bonservis ücreti ödenmeden transfer oldu. Messi'nin transferine dair açıklamalar yapan Pochettino, "Leonardo (Sportif Direktör) beni aradı ve şöyle dedi: 'Bir ihtimal var. İster misin, istemez misin?' İşin iyi yanı beni arayıp fikrimi sormasıydı. Kendi kendime 'Bu bir soru mu?' dedim. Şaka olduğunu sanmıştım. Değilmiş. 'Elbette' dedim" ifadelerini kullandı.

"İKİ YA DA ÜÇ GÜN İÇİNDE..."

"Ona dedim ki: 'Gidip onu almamız mı gerekiyor? Arabayı ben mi kullanacağım?' İşte o zaman müzakere başladı. O andan itibaren Leonardo transferin ne durumda olduğunu anlatmak için her gece beni aradı. Herkes Messi'nin Barcelona'da kalacağını varsaymıştı. Bütün kulüpler olmasa da birçok takım Messi'ye sahip olmayı ve onun serbest kalmasını hayal etti. PSG'nin ilgi gösterdiği andan itibaren Leo buraya gelmek istedi. Her şey hızlı oldu. Leonardo'nun yaptığı işi vurgulamalıyız. Başkanımız ve tüm yöneticiler tarafından iki ya da üç gün içinde dünyanın en iyi oyuncusuyla anlaştık."

MBAPPE'NİN GELECEĞİ

Öte yandan takımdan ayrılarak Real Madrid'e transfer olmak isteyen Kylian Mbappe'nin geleceği hakkında da konuşan Pochettino, "Mbappe'nin uzun yıllar PSG'de kalmasını kim istemez? Kulüp onu burada kalmaya ikna etmek için her yolu deneyecektir. Mbappe her konuda net ve futbolu seviyor. 22 yaşında ama geleceğiyle ilgili bu tür durumları yönetmek için çok olgun. Mbappe'nin, geleceğin ona getireceğiz her türlü zorlukla yüzleşebileceğinden hiç şüphem yok." [old_news_related_template title="Barcelona Pedri Gonzalez ile 2026'ya kadar sözleşme uzattı" desc="Barcelona 18 yaşındaki yıldızı Pedri Gonzalez'in sözleşmesini 2026 yılına kadar uzattı. Katalanlar 1 milyar Euro'luk serbest kalma maddesi koydurduğu yeni sözleşmeyle ödenmesi imkansız bir bedele imza attı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/14/iecrop/depophotos_17226996_16_9_1634226402.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/barcelona-pedri-gonzalez-ile-2026ya-kadar-sozlesme-uzatti-6707162/"] [old_news_related_template title="Ballon d'Or: Messi, Ronaldo ve diğerleri... Devran döner mi?" desc="Geçen yıl pandemi nedeniyle verilmeyen Ballon d'Or ödülü, bu sene yeni sahibini bekliyor. Uzun yıllardır Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun ambargo koyduğu Ballon d'Or ödülüne aday olan diğer isimler, yine bu ikilinin gölgesinde mi kalacak, yoksa 2018'de Luka Modric sürprizine benzer bir hikayeyle karşılaşacak mıyız?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/14/iecrop/ballon-dor-456567678_16_9_1634215367.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/dunyadan-spor/ballon-dor-messi-ronaldo-ve-digerleri-devran-doner-mi-6706773/"]