Geçtiğimiz sezon elde edilen Süper Lig şampiyonluğunun ardından Süper Kupa’yı da müzesine götüren Trabzonspor'un, 55. kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinlikler kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Divan Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ongan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ayrıca Süper Lig şampiyonluk kupası ile Süper Kupa da stantların üzerine konularak sergilendi. Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Ağaoğlu, kulübün büyük inatlarla, öz veriyle, esnafından yöneticisine, şehrin güzide insanlarının bin bir emeğiyle dünyaya geldiğini belirterek, “Tam 55 yıl önce bugün Trabzon şehrini, Trabzon tarihimizin altın sayfalarına taşıyacak bir olay gerçekleşti. Çok sevdiğimiz gönül verdiğimiz Trabzonspor’umuz kuruldu. Trabzonspor çok uzun uğraşlar sonucu kuruldu. Bu kulüp büyük inatlarla, öz veriyle, esnafından yöneticisine, şehrin güzide insanlarının bin bir emeğiyle dünyaya geldi. Rahmetli kurucu başkanlarımız Ali Osman Ulusoy, Rıfat Dedeoğlu başta olmak üzere bugün aramızda olmayan tüm kurucularımızı ve kulübümüzün bu günlere gelmesi için uğraş, emek veren büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyor. Kurucularımızdan çok değerli büyüğümüz Nizamettin Algan, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman başta olmak üzere aynı zamanda hem kurucumuz hem de kulüp başkanlığımızı yapan Salih Erdem bey başta olmak üzere tüm başkan ve eski başkanlarımıza sağlıklı uzun ömürler diliyor, ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

"FUTBOL SEVDALISI GENÇLERİN ELİNDE BÜYÜYÜP..."

Trabzonspor’dan önce kurulan takımların sadece sportif rekabete odaklandığını dile getiren Başkan Ağaoğlu, “Değerli Trabzonsporlular, Trabzon şehri hepimizin bildiği gibi Trabzonspor’dan öncesine uzanan bir futbol mirasına sahipti. Bu şehirde futbol hakkında yazılan kitaplarla yurdun dört bir köşesinden hatta yurt dışından gelen takımlar karşısında oynanan maçlarla Türkiye’yi amatör şampiyonasında kazanılan şampiyonluklarla ve adı kulaktan kulağa bir efsane gibi yayılan amatör futbolcularla büyüdü. Sokak sokak, mahalle mahalle bu kentin futbol sevdalısı gençlerin elinde büyüyüp serpilen bir sevdaydı bu. Trabzonspor’un futbolunun, radikal alt yapısını oluşturan amatör kulüplerimizin arasındaki rekabet, burayı özellikle vurgulamak istiyorum sportif rekabet. Trabzonspor kurulmadan önce rekabet anlayışı İdman Ocağı, İdman Gücü, Martı Spor, Karadeniz Gücü, Sebatspor, Necmiati, Yolspor ve daha niceleri. Sadece ve sadece bir tek şeye odaklanmışlardı. Sportif rekabet. Spor etik ve ahlakının ifade ettiği rekabeti büyüterek, yani biri diğerinden daha güçlü mücadele ederek, biri diğerini sportif anlamda geride bırakmak üzere verilen bir mücadeleydi. Bu rekabetin anlamı buydu. Diğerini ezmek, diğerinin hakkını çalmak, diğerinin hakkını gasp etmek, spor dışı, etik dışı, spor ahlakıyla bağdaşmayan tutum ve davranışlarla diğerini yok etmeye yönelik bir rekabet değil, sportif anlamda rakibini geçme üzerine temel prensip olarak bunu edinerekten ve bu rekabetten güç alaraktan Trabzonspor’da futbol büyüdü ve Trabzonspor’umuzu bugün bu noktaya getirdi” şeklinde konuştu.

"HERKESE ÖRNEK BİR CAMİA OLARAK..."

Karadeniz fırtınasının 55. yılına girdiği bu yıl hedefe ulaşmanın onurunu yaşadıklarını ve aynı zamanda Trabzonspor ismini daha yükseklere taşıyacak olmanın kararlılığı ile çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Ağaoğlu, “Trabzonspor kurulduktan sonra yalnızca 7 yıl sonra 2. lig şampiyonu oldu. 1. lige çıktıktan 2 sene sonra da Türkiye’nin en büyüğü olmayı başardı. Kısa sürede Karadeniz’in uzak bir köşesinde yer alan küçük şehrin ismini tüm dünyaya duyurdu. 8 Lig şampiyonu, 9 Türkiye Kupası, 3 Süper Kupa, 7 Cumhurbaşkanlığı, 5 Başbakanlık Kupası ve müzemizin de en görkemli ve onurlu armağanı olan Kıbrıs Barış Kupası. Trabzonspor’un tüm başarıların hepsinde alnı ak, başı dik oldu. Geçmişten güç alan bu kulüp, bu camia, taraftarlarının desteğiyle geleceğe yürüyor. Karadeniz fırtınasının 55. yılına girdiği bu yıl hedefimize ulaşmanın onurunu yaşıyor ve aynı zamanda Trabzonspor ismini daha yükseklere taşıyacak olmanın kararlılığı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Herkese örnek bir camia olarak bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi koruyarak, hep söylediğimiz gibi yan yana durarak, birlikte yol almaya devam edeceğiz. Trabzonspor Kulübü Başkanı olarak büyük, farklı duruşu ile karakteri ile fark oluşturan bir camianın bir parçası ve hizmetkarı olmaktan onur duyuyorum. Sizlerle birlikte yaşayacağımız ve beraber Trabzonspor’umuzu zirveye taşıyacağımız nice yıllarımız olsun inşallah” diye konuştu.