Trabzonspor'un altyapısından yetişen Ahmetcan Kaplan, ısrarla istendiği Hollanda devi Ajax'a transfer oldu. Kopenhag ile Danimarka'da oynanan maçın kadrosunda yer alan ve ardından bordo-mavili kafileyle Türkiye'ye dönmeden Hollanda'ya geçen 19 yaşındaki stoper 5 yıllık imza attı. Ajax, Trabzonspor'a 9.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Ayrıca bordo-mavili takım sonraki satışın karından yüzde 15'lik pay alacak. Ahmetcan, Ajax'tan bonuslarla birlikte yıllık 1 milyon Euro kazanacak. Trabzonspor'da geçen sezon 13 maçta forma giyen Ahmetcan Kaplan, 9 karşılaşmada sahaya ilk 11'de çıktı. Türkiye Kupası'nda da 5 maçta süre alan 19 yaşındaki oyuncu, milli takımlarda U16, U17, U19 ve U21 formaları giydi.

TRABZONSPOR'DAN KAP AÇIKLAMASI

"Profesyonel futbolcumuz Ahmetcan Kaplan'ın Ajax Kulübüne kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Ajax, Kulübümüze, sözleşme fesih bedeli olarak 9.500.000.-EUR ödeme yapacaktır. Ayrıca, oyuncunun başka bir kulübe transferi halinde, 9.500.000.-EUR'u aşan kısmın %15'i Ajax tarafından Kulübümüze ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, elde edilen transfer gelirinin %5.3 ü oranında ödeme yapılacaktır. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla."

EN YÜKSEK 3. PARAYI KAZANDIRDI

2019-2020 sezon öncesinde Yusuf Yazıcı'nın 16,5 milyon avro bonservis bedeli ile Fransa'nın Lille Kulübü'ne transferine onay veren ardından da 25 maç forma giydiği için bir sezon sonra 1 milyon avro daha gelir elde eden bordo-mavililer, daha sonraki sezon bonservisi Crystal Palace olan ancak kiralık sözleşmesi bordo-mavili takımda süren Sörloth'dan da Leipzig Kulübü'ne satılmasıyla 10 milyon avro kazandı. Trabzonspor altyapısından yetişen Ahmetcan Kaplan 9,5 milyon avro bonservis geliri ile üçüncü sırada yer alarak, Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke gibi kulüpte forma giymiş isimleri de geride bıraktı.