Bu sezon Avrupa ve Süper Lig'de istikrarsız sonuçlar alan Beşiktaş, milli aradan sonra lige yeniden galibiyetle dönmek istedi. Ancak 13. haftada Alanyaspor'a konuk olan Beşiktaş, kalesinde gördüğü gollere karşılık veremeyince sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Ligde üst üste üçüncü maçını kaybeden Beşiktaş, son 5 maçının dördünü kaybetmiş oldu. Karşılaşmanın 14. dakikasında Khouma Babacar'ın golüyle 1-0 öne geçen Alanyaspor, 40. dakikada Emre Akbaba ile skoru 2-0 yaptı. Ancak VAR kararıyla gol iptal edilince takımla soyunma odasına 1-0'lık skorla girdi. İkinci yarıda Alanyaspor'un bir topu direkten dönerken, Beşiktaş'ın yakaladığı gol fırsatlarında kaleci Serkan Kırıntılı kalesinde devleşti. Maçtaki gol perdesini 90+4'te Famara Diedhiou kapattı ve Beşiktaş'ı 2-0 yenen Alanyaspor puanını 24 yaparak maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. 20 puanda kalan Beşiktaş'ın bir maçı eksik lider Trabzonspor ile arasındaki fark 10'da kaldı. Alanyaspor ligde bir sonraki maçında Antalyaspor'a konuk olacak. Beşiktaş ise, Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'ı ağırladıktan sonra ligde Giresunspor'u konuk edecek.

SERKAN MÜTHİŞ ÇIKARDI, BABACAR ATTI

Maça baskılı başlayan Beşiktaş, ilk gol pozisyonunu 5. dakikada yakaladı. Sağ kanattan ceza sahası içine giren Rachid Ghezzal'ın yerden pası Kenan Karaman'a gitti. Altıpas içinde topla buluştuktan sonra vuruşunu yapan Kenan önce savunmaya takıldı. İkinci denemesinde Serkan Kırıntılı'dan seken topu Atiba Hutchinson tamamlamak istedi ancak, tecrübeli kaleci son anda yaptığı müdahale ile gole izin vermedi. Dakikalar ilerledikçe Beşiktaş kalesinde çoğalmaya başlayan Aytemiz Alanyaspor, 14. dakikada Khouma Babacar ile üstünlük golünü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Efecan Karaca topla birlikte çizgiye kadar indi. Ceza sahası içinde adam paylaşımı konusunda sıkıntı yaşayan Beşiktaş, altıpas içinde Babacar'ı bomboş bırakınca Efecan'ın pasını tek vuruşla tamamlayan Senegalli forvet Alanyaspor'u 1-0 öne geçiren isim oldu.

EMRE AKBABA 'VAR'A TAKILDI

Karşılaşmanın 40. dakikasında Emre Akbaba ile ikinci golü bulan Alanyaspor, VAR kararıyla yıkıldı. Chidozie Awaziem’in pasını Efecan Karaca kontrol etmek isterken Domagoj Vida'nın uzaklaştırmak istediği top Emre Akbaba'nın önünde kaldı. Kaleci Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kalan Akbaba vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyen hakem Alper Ulusoy, Efecan Karaca'nın pozisyonun öncesinde ofsayt olduğuna karar verdi ve ilk yarı 1-0 Alanyaspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

TEK ŞUT İKİ DİREK! LARIN OFSAYT...

İkinci yarının başında Alanyaspor Babacar ile yine gole yaklaştı ancak ilginç bir pozisyon yaşandı. Sol kanattan ceza sahası içine giren Umut Güneş'in yerden ortasını arka direkte Babacar tamamlamak istedi. Senegalli futbolcunun vuruşu üst direkten yere çarptı ve ikinci kez direğe değerek oyun alanına döndü.

90+4'TE DIEDHIOU NOKTA KOYDU

Dakikalar 63'ü gösterirken bu kez Beşiktaş topu ağlara gönderdi ancak, yan hakem pozisyonun ofsayt olduğuna karar verdi. Rachid Ghezzal'ın kaleyi karşıdan gören noktadan çektiği şut savunmaya çarparak ağlarla buluştu. Ancak kaleci Serkan Kırıntılı'nın önünde bulunan Cyle Larin'in görüş açısını kapattığı gerekçesiyle gol iptal edildi. Kalan dakikalarda iki ekip de net fırsatları gole çeviremezken 90+4'te Famara Diedhiou'nun son noktayı koyan isim oldu. Savunmadan gönderilen uzun pasta Beşiktaş savunmasını az adamla yakalayan Aytemiz Alanyaspor'da Diedhiou önce Welinton sonra kaleci Ersin Destanoğlu'ndan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi ve Alanyaspor'u 2-0'lık galibiyete taşıdı.
[old_news_related_template title="Alanyaspor-Beşiktaş maçında tartışmalı ofsayt kararı!" desc="Süper Lig 13. haftasında oynanan Alanyaspor-Beşiktaş karşılaşmasında tartışma yaratan bir karar verildi. Emre Akbaba'nın attığı gol VAR kararıyla ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal edilince tartışmalar da beraberinde geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/20/iecrop/4c8fb06d-12aa-41ea-936d-97c49ff0ac7e_16_9_1637428141.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/alanyaspor-besiktas-macinda-tartismali-ofsayt-karari-6780811/"] [old_news_related_template title="Rıza Çalımbay: 'Hakemler kesin bilerek yapıyorlar'" desc="Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Başakşehir'e 2-1 mağlup oldukları karşılaşmanın ardından tepki dolu açıklamalar yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/20/iecrop/riza-calimbay-5464571_19180445_16_9_1637425539.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/riza-calimbay-hakemler-kesin-bilerek-yapiyorlar-6780766/"]