Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mahmutlar Mahallesinde yapımına başlanan Alanyaspor Tesisleri için proje sunumu yapıldı. Müteahhit firma genel müdürü Caber Nacar'ın yaptığı sunuma Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kulüp Başkanımız Hasan Çavuşoğlu ve yönetim kurulu, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve diğer protokol üyeleri ile kurum temsilcileri katıldı. Proje hakkında bilgi veren Caber Nacar, “123 bin metrekarelik alana Alanyaspor'un, antrenman, konaklama ve kamp ihtiyacını karşılamak amacıyla Avrupa standartlarında bir tesis projelendirilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen projemizin yapımı Caba İnşaat firmamız tarafından devam etmektedir. Bu projeyi inşallah şehrimize ve takımımıza kazandırmaktan onur duyacağız” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: "BİR AN ÖNCE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Yaklaşık 2 yıl önce tesisin temelinin atıldığı aktaran Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, “Bu süreçte hafriyatta bir yol alındı. Duraklama dönemi oldu ve pandemi süreci girdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. Amacımız tesisin bir an öce bitirilip Alanyaspor’umuza kazandırmak. İmkanlar ölçüsünde tesisin yapımına başlanması bir yıl içinde bitirilmesi öngörülüyor. Alanyaspor hepimizin kırmızı çizgisi, herkesin birleştiği nokta bu takım. Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’in de çok ciddi çalışması var. Amaç bölge sporuna turizmine katkı sağlamak. Bugün burada tanıtımını yapıyoruz” diye konuştu.

"ALANYASPOR HAK ETTİĞİ YERDE OLACAK"

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ise yapılacak olan tesisin Alanya’nın spor kenti olmasında çok önemli olacağını belirterek şunları söyledi: “Alanyaspor çatısı altında sadece futbol değil, diğer branşlara da çok önem veriyoruz. İnşallah buranın bir sporcu fabrikası olmasını istiyoruz. Amacımız bölgemizin çocuk ve gençleri başta olmak üzere tüm Türkiye hizmet verecek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek üzere altyapının oluşturulmasını sağlamak. Bu da bu anlamda büyük bir adım. Yapılan yatırımlar ile beraber İnşallah Alanya ve Alanyaspor hak ettiği yerde olacaktır.” [old_news_related_template title="Milli ara bitti, Süper Lig’de 32. hafta heyecanı" desc="Milli ara sonrasında Süper Lig’de 32. haftanın açılış maçı Cumartesi günü 13.30'da Kayserispor ile Göztepe arasında oynanacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/02/iecrop/super-lig-tema-ihaa_16_9_1617354800.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/milli-ara-bitti-super-ligde-32-hafta-heyecani-6349435/"]