Spor Toto Süper Lig 16. hafta maçında Yukatel Kayserisspor ile Corendon Alanyaspor karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip Alanyaspor, 3-1'lik zaferle galibiyet hasretine son verdi. Alanyaspor 21. dakikada Ahmed Hassan'ın golüyle öne geçti. Ancak VAR, golden önce Arnaud Lusamba'nın topu kaparken Bernard Mensah'a faul yaptığı uyarısıyla pozisyonun izlenmesi önerisinde bulundu. Pozisyonda faul görmeyen hakem Tugay Kaan Numanoğlu golü geçerli saydı. Mücadelenin 36. dakikasında Yusuf Özdemir Alanyaspor'u iki farklı üstünlüğe taşıdı ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıya baskılı başlayan konuk ekip Kayserispor, Ali Karimi'nin 59. dakikada attığı golle durumu 2-1'e getirdi. Ancak Efecan Karaca'nın 72. dakikada penaltıdan attığı gol maçın sonucunu belirledi ve Alanyaspor 3-1 galip geldi. Öte yandan, Kayserispor kalecisi Bilal Bayazit, Efecan Karaca'nın ilk vuruşunu kurtarsa da, ayağı çizgide olmadığı için atış tekrarlandı ve ikinci penaltı da gole engel olamadı. Bu sonuçla, Alanyaspor üç maç sonra galibiyete kavuştu ve 21 puana ulaştı. Kayserispor ise, Konyaspor yenilgisiyle ara verdiği lige, yine mağlubiyetle dönü ve 23 puanda kaldı. Kayserispor ligde bir sonraki maçını Fatih Karagümrük ile yapacak. Alanyaspor ise, İstanbul deplasmanında Kasımpaşa ile karşılaşacak.
Fotoğraf: AA

ÇAĞDAŞ ATAN'DAN HAKEME TEPKİ

Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu'nun bazı kararlarına sert tepki verdi. Maçın ilk yarısında Alanyaspor'un attığı ilk golden önce faul yapıldığı itirazında bulunan Çağdaş Atan, ikinci yarıdaki penaltı pozisyonunda çileden çıktı.
Efecan Karaca'ya yapılan bu hareket sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi.
Efecan Karaca'nın yerde kaldığı pozisyonda penaltı noktasını gösteren hakem Numanoğlu, vuruş sırasında kaleci Bilal Bayazit'in ayağının çizgide olmadığını tespit etti ve atışı tekrarlattı. Bu karar sonrası kollarını açan Atan'ın tepkisi kameralara yansıdı.
Çağdaş Atan maçtan sonra soluğu hakem Tugay Kaan Numanoğlu'nun yanında aldı ve tepkili şekilde bir şeyler söyledi. | Görüntü beIN Sports'tan alınmıştır.