Geçen sezon Süper Lig'de bitime 8 hafta kala Altay'da teknik direktörlük görevine gelen Sinan Kaloğlu, siyah-beyazlı kulübe verdiği röportajda, "En büyük hayalim Altay'da teknik direktör olarak yeni kariyerime başlamaktı. Allah nasip etti. Büyük riskler içeren, kolay kolay bir hocanın kabul edemeyeceği zor bir dönemde göreve geldim. Ama kendi kulübüm olarak gördüğüm için Altay benim için farklı noktada. O yüzden bu görevden kaçmadım" dedi. "Bu sene de yine aynı şekilde kişisel olarak çok büyük fedakarlık yapıyorum" diyen Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, "Normalde bu tip zor durumlarda insanlar pek inisiyatif almayabilir, bu riskin altına girmeyebilir. Ama beni ben yapan Altay olduğu için bu durumda sahip çıkmak istedim. Diğer oyuncular, diğer kulüp yöneticileri, başkanımız personelimiz gibi. Taşın altına sadece elimi değil, gövdemi sokmak istedim. Çünkü Altay'ın armasını yere değdirmek istemiyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapıp kendimi daha çok geliştirip, daha başarılı bir teknik direktör olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"BU DURUMLARI ÇOK YAŞADIK"

Altay'da forma giydiği dönemde sıkıntılı süreçlerden geçtiklerini kaydeden 41 yaşındaki teknik adam, "Biz bu durumları çok yaşadık. Benim yaşadığım şampiyonlukta, aile havasında bu başarıyı yakalamıştık. Şimdi ilk etabımızda gençlerin ağırlıklı olduğu takıma, ikinci etapta ağabeyler, tecrübeli oyuncular katılınca o enerji de bağ da yükseldi. Onların gençlere gösterdiği sevgi, gençlerin de onlara gösterdiği saygı ile birlikte hepimiz güzel bir birliktelik oldu. Şu an çok güzel aile ortamı var umarım bu sahaya yansıyacaktır" ifadelerini kullandı.

"GÜZEL BİR ARMONİ OLDUK"

Geçen sezon kulüp tarihinin en genç oyuncusunu sahaya sürdüğünü belirten Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, "Umuyorum bu sene genç oyuncularımız yine sahneye çıkacak. Şu an kadromuzda 15 yaşında da, 41 yaşında da futbola sonradan döndürdüğümüz futbolcularımız da var. Güzel bir armoni olduk. İçerideki oyuncuların gelişimlerini izliyorum. Doğru zamanda doğru yerde kullanmak önemli bu oyuncuları. Onları geliştirelim derken büyük bir sorumluluğun, stresin altına sokup kaybetmek istemiyorum. Bu sene de yeni genç yetenekler çıkaracağız. Kulübümüz için de bu tip oyuncular iyi bir gelecek olacak" mesajı verdi. [old_news_related_template title="Altay'a yaprak dökümü sürüyor" desc="Altay'da yönetimin yeniden anlaşmak istediği Andre Poko, Suudi Arabistan ekibi Al-Khaleej ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Andre Poko, Altay'dan ayrılan 16. futbolcu oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/30/iecrop/resimid_209831921_20983192_16_9_1659174487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/altaya-yaprak-dokumu-suruyor-7278751/"]