Futbolcu fabrikası Altınordu, 17 yaşındaki Burak İnce'nin Ocak ayından itibaren Almanya'da Bundesliga takımlarından Arminia Bielefeld'in forması giyeceğini açıkladı. Uzun süredir Avrupa kulüpleri gözlemcilerinin radarında olan ve genç futbolcuların yer aldığı 'harika çocuk' kategorisindeki Burak İnce, tercihini Arminia Bielefeld'den yana kullandı. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen yeteneği ile dikkatleri üzerine çeken Burak İnce, orta sahanın merkezinde ve zaman zaman kanat bölgesinde forma giyiyor. Bu sezon TFF 1. Lig'de oynadığı 11 maçta 1 asist yapan Burak İnce, Türkiye Kupası'nda oynadığı tek maçta 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Altınordu'dan yapılan duyuruda, "Öz Kaynak Sistemimizden yetişen bir gencimizi daha Avrupa’ya yollamanın gururunu yaşıyoruz. Burak İnce, Bundesliga ekiplerinden Arminia Bielefeld’e transfer olmuştur. Kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" denildi.

"SAYISIZ TEKLİFE RAĞMEN"

Öte yandan Bielefeld resmi sitesinden transferi açıklarken, Türkçe olarak "Hoş geldin Burak İnce" manşeti atıldı. Burak İnce ile 2025'e kadar sürecek sözleşmeye imza atılırken, Türk futbolcu 17 numaralı formayı giyecek. Bielefeld Sportif Direktörü Samir Arabi, "Avrupa'nın her yerinden gelen sayısız teklife rağmen Burak'ın bir sonraki tercihini bizimle atmaya karar vermesinden dolayı çok memnunuz. Burak ilk kez kendi ülkesinin dışında yaşayacak ve futbol oynayacak. Ocak ayında bize gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"AİLE ORTAMINI YAŞADIM"

Arminia Teknik Direktörü Frank Kramer de transferle ilgili yaptığı açıklamada, "Burak çok çevik ve teknik olarak usta bir oyuncu. Harika bir yetenek" dedi. Yeni kulübünün resmi sitesine duygularını anlatan Burak İnce, "Bundesliga, Avrupa'nın en iyi 5 ligidnen biri ve Arminia Bielefeld genç oyunculara büyük önem veriyor. Burada aile ortamını yaşadım ve hoş karşılandım. Kendimi geliştireceğime inanıyorum" şeklinde konuştu. Almanya'da Bundesliga'da mücadele eden Arminia Bielefeld, geride kalan 11 haftada 8 puan toplayabildi ve 17. sırada küme düşme hattında yer aldı. [old_news_related_template title="Paul Pogba milli takımda talihsiz bir sakatlık yaşadı" desc="Fransa Milli Takımı ve Manchester United'ın yıldızı Paul Pogba, milli takım antrenmanında talihsiz bir sakatlık yaşadı. Başarılı orta saha oyuncusunun 2021 yılının geri kalanında sahalardan uzak kalabileceği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/09/iecrop/paul-pogba-36567_16_9_1636470196.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/dunyadan-spor/paul-pogba-milli-takimda-talihsiz-bir-sakatlik-yasadi-6759007/"]