Türk futbolunun ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin kadın futbol takımları ilk kez karşı karşıya geldi. Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Nef Stadı'nda oynanan özel maçta sarı lacivertliler rakibini 7-0 mağlup etti. Maçtan sonra soyunma odasına inerek takımı tebrik eden Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik'in yaptığı konuşma olay oldu. Bilecik, mücadele sonrasında futbolcularına 'acımasız davrandınız' dedi ve Galatasaray'ı kastederek 'cincon' ifadesini kullandı.

'6 KASIM'DA 6 ATTIK, 7 ARALIK'TA 7 TANE ATTINIZ'

Bilecik'in Fenerbahçe kanalında yayınlanan o anlarda şu sözleri kullandı: ''Canı gönülden tebrik ediyorum. Müthiş bir oyun oldu. Bizleri gururlandırdınız yani işin güzel tarafı biz Galatasaray'a, Cincon'a 6 Kasım'da 6 tane atmıştık, siz 7 Aralık'ta 7 tane attınız.'' Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un birliktelik mesajı vererek organize ettikleri maçın ardından Erol Bilecik'in bu tarz söylemlerde bulunması sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Galatasaraylı taraftarlar Bilecik'e kullandığı ifadeler nedeniyle tepki gösterdi. Bilecik sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile özür diledi.

NURCAN ÇELİK: 'BİZ BU ŞEKİLDE DAVRANMAZDIK'

Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nurcan Çelik'ten maçtan sonra şu ifadeleri kullandı: ''Rakibimizin 5. dakikada kırmızı kartla oyuncusu atılsaydı biz bu şekilde davranmazdık. Galatasaray camiası bunu yapmazdı. Günün anlam ve önemine yakışır bir skor olmadı.'' [old_news_related_template title="Galatasaray Fenerbahçe ilk kadın derbisinde tarihi fark" desc="Türk futbolunun ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin kadın futbol takımları ilk kez karşı karşıya geldi. Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Nef Stadı'nda oynanan özel maçta sarı lacivertliler rakibini 7-0 mağlup etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/07/iecrop/kadin2_16_9_1638896536.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/galatasaray-fenerbahce-ilk-kadin-derbisinde-tarihi-fark-6813738/"]