Geçtiğimiz günlerde 12 kulüp tarafından kurulan Avrupa Süper Ligi, ilk darbeyi kurucu üyeleri olan Chelsea ve Manchester City'den yedikten sonra adeta parçalanmanın eşiğine geldi. Juventus ve Manchester United başkanlarının istifa ettiği iddiası gündemi yangın yerine çevirdi. Şampiyonlar Ligi formatına rakip olarak ortaya çıkan ve UEFA'nın şiddetle karşı çıktığı organizasyon, tüm futbol camiasının tepkisini çekmişti. Özellikle İngiltere'de kurucu üye kulüplerin taraftarları sokaklara dökülürken, Chelsea'nin Brighton ile oynayacağı maçtan önce stat önünde yaşananlar kamuoyunda bomba etkisi yarattı.
Chelsea Kaptanı Petr Cech taraftarları sakinleştirmekte zorlandı. Foto: Reuters

MANCHESTER CITY RESMEN AÇIKLADI

Takım otobüsünün önünü kesen yaklaşık 1000 kadar taraftarı, kaptan Petr Cech sakinleştirmekte zorlanırken "Sizi anlıyorum, bize zaman verin" ifadelerini kullandı. Yaşananların ardından BBC Sport, Chelsea'nin Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için belgeleri hazırladığını duyurdu. İki gün önce yapılan duyuruda Chelsea, Avrupa Süper Ligi'nde yer alan 6 İngiliz kulübünden biri olarak açıklanmıştı. O kulüplerden bir diğeri Manchester City de, Chelsea gibi ligden ayrılmak için düğmeye bastığını resmen duyurdu. Manchester City'den yapılan açıklamada, "Manchester City, Avrupa Süper Ligi için planlar geliştiren gruptan çekilme prosedürlerini resmen yürürlüğe koyduğunu doğrulayabilir" dedi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin bu gelişme sonrasında "Manchester City'ye Avrupa futbol ailesine tekrar hoş geldin demekten dolayı mutluyum. Harika bir zeka gösterdiler. City, futbol için gerçek bir değer ve daha iyi bir gelecek için onlarla çalışmaktan memnunum" yorumuyla karşıladı.

SERVET YARDIMCI: "ÇÖZÜLME BEKLİYORDUK"

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, TRT Spor'a yaptığı açıklamada "Aldığımız bilgiye göre Manchester City ve Chelsea çekilmiş, Atletico Madrid de muhtemelen çekilecekmiş. Çözülme bekliyorduk zaten. Öyle bir özelleşme, böyle bir darbe dünya futbolu için kabul edilemezdi" diyerek ayrılık iddialarını doğruladı.

BORIS JOHNSON: DOĞRU OLANI YAPTILAR

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın gündüz saatlerinde "Avrupa Süper Ligi'ni bitireceğim" diyerek İngiliz ekiplerinin bu lige katılmasını engellemek için yeni yasa çıkaracağının sözünü vermişti. Bu açıklamanın iki kulübün kararını etkilediği ifade edildi. Chelsea ve Manchester City'nin kararı sonrası Twitter'dan paylaşım yapan Johnson,"Chelsea ve Manchester City'nin kararı -eğer onaylanırsa- kesinlikle doğru olanı ve bu yüzden onları takdir ediyorum. Umarım Avrupa Süper Ligi'ne dahil olan diğer kulüpler de liderlerini takip eder" dedi.

'AGNELLI VE WOODWARD İSTİFA ETTİ'

Yaşananların ardından Independent Gazetesi İtalya Serie A devi Juventus'un başkanı Andrea Agnelli'nin istifa ettiğini duyururken, Manchester United Yönetim Kurulu Başkanı Ed Woodward'un görevinden ayrılma kararı aldığı haberi gündemi sarstı. İddiaların ardından açıklama yayınlayan Manchester United Kulübü, 2013 yılında göreve gelen Woodward'un sezon sonunda görevini bırakacağı duyurdu. Bu iki haberin ardından Real Madrid ve Avrupa Süper Ligi'nin Başkanı Florentino Perez'in üzerinde de istifa etmesi konusunda büyük bir baskı olduğu öğrenildi. United sitesine konuşan Woodward, "United'a hizmet etmekten son derece gurur duyuyorum ve son 16 yıldır dünyanın en büyük futbol kulübü için çalışmak benim için onur. Kulüp gelecek için iyi bir konuma sahip ve yıl sonunda ayrılmak zor olacak" derken Avrupa Süper Ligi konusuna değinmemesi dikkatlerden kaçmadı.