DOLMABAHÇE dev bir maça ev sahipliği yapacak... Ligde inişli-çıkışlı performans sergileyen ve Şampiyonlar Ligi’nde ise büyük hüsran yaşayan Beşiktaş, ligin namağlup lideri Trabzonspor’u konuk ediyor. 19.00’da başlayacak maç öncesi iki takımın da mutlak hedefi galibiyet. Kartal, aradaki puan farkını indirmek; bu sezon fırtınalar çıkaran Abdullah Avcı’nın takımı, yenilmezliğini koruyup zirvedeki yürüyüşünü sürdürmeyi istiyor.

YENİLMEZLER ORDUSU

DEV maç öncesi çarpıcı istatistikler göze çarpıyor. Trabzonspor, ligde 23 maçtır deplasmanda yenilmiyor. Geçen sezon 2-1 kazanan bordo-mavililerin, 2016’da hizmete giren Vodafone Park’ta henüz mağlubiyeti yok. Beşiktaş ise bu sezon ligde evinde hiç kaybetmedi. 11 Ekim 1973’te başlayan rekabette iki takım, İstanbul’da resmi ve özel toplam 64 kez karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar 32, bordo-mavililer 14 kez sevinen taraf oldu.

OYUN DİSİPLİNİNİ KAYBETMEYİN

TRABZONSPOR, yıllardır hasretini çektiği şampiyonluk yolunda kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Geçen sezon eski takımı Beşiktaş’ı Vodafone Park’ta devirmeyi başaran Teknik Direktör Abdullah Avcı, oyuncularına uyarılarda bulundu. Siyah-beyazlıların taraftarıyla birlikte daha güçlü olduğunu hatırlatan Avcı, “Oyun disiplininizi kaybetmeyin. Sizlerle birlikte kaliteli bir takımız ve futbolumuz gün geçtikçe daha çok gelişiyor. Saha içi gerginlikler olabilir ama sağduyulu olalım ve kart görmekten kaçınalım. Hedefe odaklanalım ve herkese gerçek bir lider olduğumuz gösterelim” ifadelerini kullandı.

İŞTE İKİ TAKIMIN MUHTEMEL 11'İ:

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Welinton, Vida, Umut Meraş, Josef, Ghezzal, Pjanic, Teixeira, Larin, Güven Yalçın Trabzonspor: Uğurcan, Dorukhan, Hüseyin, Hugo, Trondsenİ Berat, Bakasetas, Hamsik, A.Ömür, Nwakaeme, Djaniny

BASKILI OYNAYIP KAZANALIM

SPORTİNG Lizbon’a karşı alınan 4-0’lık mağlubiyet ve kötü futbol nedeniyle moral olarak çöken Beşiktaş, Trabzonspor’a karşı galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Teknik Direktör Sergen Yalçın da bu hedefle oyuncularından 3 puan istiyor. Yalçın, “Sporting Lizbon yenilgisinin muhasebesini sonra içimizde yapacağız. Aklınızdan silip atın. Lideri ağırlayacağız. Onlara şampiyonluğun en güçlü adayı olduğumuzu gösterelim. Baskılı oynarsak kazanırız. Kendi oyunumuzu sahaya yansıttığımız sürece ligde yenemeyeceğimiz takım yok. Araya mutlaka üç puan ile girmeliyiz. Ben sizlere inanıyorum” diye konuştu