Beşiktaş, sezonun açılış maçına Kayserispor karşısında çıkıyordu. Siyah-beyazlılar oyunu kontrol eden bir kimlikteydi ancak hücumda kısırdı. Top rakip ceza sahasına ya gelmedi, ya da geldiğinde Weghorst yalnız kaldı. Ve dakikalar 90 artı 6’yı gösterdiğinde, bir sağ kanat akını başlatıp son noktayı, topu sol ayağıyla uzak direk dibine göndererek koydu. Ghezzal, üçüncü sezonuna golle başlarken bir kez daha Beşiktaş’ın ‘gerçek yıldızı’ olduğunu gösterdi.

10 NUMARA DEĞİL SAĞ KANAT

Ghezzal, ilk sezonunda 8 gol-17 asistle oynayıp şampiyonluğu getirdi, geçen sezon 4 gol-7 asistte kalmasına rağmen pek çok maçta asistleri güme gitti. Aboubakar, Cenk Tosun, Larin, Pjanic, Batshuayi, N’Koudou, Muleka ya da Weghorst derken siyah-beyazlıların hücum gücü hep Cezayirlinin ayağına baktı. Valerien İsmael’in bir dönem 10 numara olarak denediği Ghezzal, sağ kanatta oynadığında daha etkili olduğunu da kanıtladı.

YENİLER SINIFI GEÇTİ

Siyah-beyazlı takımda yeni futbolcuların büyük bölümü beğenildi. Weghorst, Gedson Fernandes, Romain Saiss ve Arthur Masuaku iyi not alan isimlerdendi. Jackson Muleka ise sol kanatta görev aldığı Kayseri sınavında tutuktu. [old_news_related_template title="Fenerbahçe'de 'samba' vakti!" desc="Fenerbahçe, Ümraniyespor karşısında sezonu 5 Brezilyalı ile açıyor. Portekizli hoca Jorge Jesus, aynı dili konuştuğu Henrique, Lincoln, Peres, Arao ve Pedro ile yola çıkıyor. Sarı-lacivertliler, Brezilyalıların çok olduğu dönemde başarılı sonuçlar elde etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/08/iecrop/depophotos_17624676_16_9_1659936056.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/fenerbahcede-samba-vakti-7294621/"]