Büyük umutlarla başladığı Şampiyonlar Ligi sezonu adeta kâbusa dönen Beşiktaş, 2-1’lik Ajax mağlubiyetinin ardından Avrupa serüvenine son verdi. C Grubu’nda 5’te 0 çeken ve puansız son sırada yer alan siyah-beyazlılar kötü performansıyla maddi ve manevi büyük bir zarara uğradı. Devler Ligi’ne direkt katılan Kara Kartal, bu sayede elde ettiği 15 milyon Euro’luk gelirin üstüne 1 kuruş koyamadı.

ZİRVEDEN DİBE ÇÖKÜŞ

Siyah-beyazlılar galibiyete 2.8 milyon Euro verilen Şampiyonlar Ligi’nde geride kalan 5 maç sonunda maksimum 14 milyon Euro gelir sağlayabilirdi. Ancak beraberlik dahi alamayan Teknik Direktör Sergen Yalçın ve öğrencileri performans geliri elde edemedi. Son Şampiyonlar Ligi macerasında 2016-17’de grubunu namağlup lider tamamlayıp Avrupa’da ses getiren Beşiktaş, bu sezon ise 5. maçlar sonunda puansız tek takım olarak dibe vurdu.

ÖZ GÜVEN YİTİRDİ

Beşiktaş'ta son dönemde alınan sonuçlar takımda öz güven kaybına neden oldu. Üst üste alınan mağlubiyetler takımın psikolojisini bozdu. Teknik heyet özgüven sorunu yaşayan oyuncuları toparlamaya çalışıyor.

GOLCÜLER SUSTU

Beşiktaş, santrforlarından beklediği verimi alamıyor. Batshuayi, Larin ve Kenan’dan oluşan Şampiyonlar Ligi forvet hattı adeta sustu kaldı. Siyah- beyazlılarda Batshuayi ve Kenan forma giydikleri 4 Devler Ligi maçında da gol atamadı. Larin ise 1 kez fileleri sarsabildi. Süper Lig’de Güven Yalçın’ın da  dahil olduğu rotasyonda ise 4 futbolcu toplam 11 kez gol sevinci yaşayabildi.

SERGEN YALÇIN'IN UMUDU VAR

Oynadığı son 5 resmi maçta 5 yenilgi yaşayan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, ayağa kalkacaklarına inanıyor. Ajax maçında takımı üstünlüğünü koruyamasa da sahada gösterilen  mücadeleden memnun olduğunu dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, yarınki Giresunspor karşılaşmasını yeni bir başlangıç olarak görüyor. Oyuncularıyla bir toplantı gerçekleştiren Yalçın’ın, “Avrupa’daki hayal kırıklığını ligde yakalayacağımız galibiyet serisiyle unutturabiliriz. Giresunspor alt sıralarda olsa da bizim için sezonun en kritik maçlarından biri haline geldi. Kazanıp yolumuza devam etmeliyiz” dediği ifade edildi. [old_news_related_template title="TFF, Beşiktaş'ın talebini reddetti!" desc="Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın ligdeki Giresunspor maçının gününü değiştirme talebini reddetti!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/25/iecrop/besiktas-logo_16_9_1637851186.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/tff-besiktasin-talebini-reddetti-6790057/"]