Süper Lig'deki ilk iki maçını kazanan Altay ve Fenerbahçe, İzmir'de kozlarını paylaştı. Ligin yeni ekibi Altay, 18 yıl sonra Fenerbahçe ile karşı karşıya gelirken, ilk yarısı sessiz geçen maçın ikinci yarısına Fenerbahçe damga vurdu ve mücadeleyi 2-0'lık galibiyetle tamamladı. Net gol pozisyonunun olmadığı ve iki takımın da isabetli şutunun bulunmadığı ilk yarı golsüz beraberlikle geçilirken, ikinci yarıda Fenerbahçe maça müthiş başladı. Altay kalesinde üst üste pozisyonlar bulan sarı lacivertliler, 51'de Ferdi Kadıoğlu'nun ceza sahası dışından çektiği müthiş şutla golü buldu. Dört dakika sonra Enner Valencia skoru 2-0'a getirirken asist Ferdi Kadıoğlu'ndan geldi. Kalan dakikalarda Altay'ın farkı azaltma çabaları sonuçsuz kalınca Fenerbahçe mücadeleyi 2-0'lık skorla galibiyetle tamamladı. Bu skorla puanını 9 yapan Fenerbahçe, aynı puandaki lider Trabzonspor'un averajla arkasında yer aldı. Ligde oynadığı üç maçı da kazanan ve kalesinde gol görmeyen Fenerbahçe, ilk iki maçını kazanan Altay'a ilk mağlubiyetini tattırdı. Fenerbahçe ligde bir sonraki maçında Sivasspor'u ağırlarken, Altay deplasmanda Konyaspor'a konuk olacak.

İLK YARIDA İSABETLİ ŞUT YOK

Altay-Fenerbahçe karşılaşmasının ilk yarısı düşük tempoyla geçerken pozisyondan çok ikili mücadele izlendi. Savunmada açık vermemek üzere kurulu oyun düzeninde iki takım da başarıya ulaştı ancak, hücumda benzeri bir performans sergilenemedi. İki takım da ilk yarıyı isabetli şut çekemeden tamamlarken, organize hücum geliştirilemedi. Mücadele bakımından kıran kırana geçen ilk yarıda net pozisyon üretemeyen iki takım soyunma odasına golsüz beraberlikle girdi.

LİS GEÇİT VERMEDİ, FERDİ FÜZE YOLLADI

İlk yarının aksine ikinci yarıda maça etkili başlayan Fenerbahçe, üst üste iki pozisyonda kaleci Mateusz Lis'e takıldı. Maçın 47. dakikasında Muhammed Gümüşkaya'nın ara pasına hareketlenen Enner Valencia, sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Lis'e takıldı. Korner kazanan Fenerbahçe'de Luiz Gustavo yapılan ortaya çok iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Ancak Lis çizgi üzerinde yaptığı kurtarışla net bir gole izin vermedi.
Fenerbahçe'nin 21 yaşındaki futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, ikinci yarıda 1 gol, 1 asistle oynayarak galibiyetin mimarı oldu.
Mücadelenin 51. dakikasında sol kanattan gelişen atakta Altaylı Cebrail topla ilerlemek isterken Ferdi Kadıoğlu kayarak yaptığı müdahale ile topu kazandı. Ceza yayı üzerine doğru içeri kat eden Ferdi Kadıoğlu, rakiplerinden birer birer sıyrıldıktan sonra kaleyi karşıdan gören bir noktadan şutunu çekerek enfes bir gole imza attı ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

FERDİ BU KEZ HAZIRLADI, VALENCIA YİNE ATTI

Hafta içi Helsinki deplasmanında hat-trick yapan Enner Valencia, Altay deplasmanını da boş geçmedi. Karşılaşmanın 55. dakikasında Osayi Samuel'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Ferdi Kadıoğlu bekletmeden ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde tek vuruş yapan Ekvadorlu futbolcu, Fenerbahçe'yi 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe mücadeleyi galibiyetle tamamladı.

MUSTAFA DENİZLİ 19'UNCU KEZ RAKİP

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 2000-01 sezonunda teknik adam olarak şampiyonluk yaşadığı Fenerbahçe'ye 19'uncu kez rakip oldu. Daha önce Galatasaray, Kocaelispor, Beşiktaş ve Kasımpaşa'yı çalıştırdığı dönemlerde 18 kez Fenerbahçe'ye rakip olan Mustafa Denizli, bu randevularda sarı-lacivertlilere karşı 5 galibiyet, 3 beraberlik, 10 yenilgi aldı. Mustafa Denizli, futbolculuk kariyerinde ise 18 yıl giydiği Altay formasıyla Fenerbahçe'ye karşı 27 maça çıktı. Denizli, futbolcu olarak Fenerbahçe'ye karşı son maçını 1982-1983 sezonunda oynadı. O karşılaşmayı Altay 1-0 kazanmıştı. Mustafa Denizli, Altay formasıyla Fenerbahçe karşısında 1 galibiyet, 10 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı.

MESUT ÖZİL RİSKE EDİLMEDİ

Fenerbahçe'nin en önemli gol silahlarından biri olan Mesut Özil, son anda kadrodan çıkarıldı. Dün takımla birlikte İzmir'e gelen yıldız oyuncu, kasığında ağrı hissetmesi nedeniyle riske edilmedi. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan İrfan Can Kahveci, Filip Novak, Dimitris Pelkas ve Serdar Dursun da forma giyemedi. İyileşen Mert Hakan yedek kulübesinde yer aldı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maçın son düdüğüyle birlikte büyük sevinç yaşadı. | Foto: Hüseyin Çağlar

FENERBAHÇE'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, geçen hafta Süper Lig'de iç sahada 2-0 kazandıkları Fraport-Tav Antalyaspor maçında sahaya sürdüğü ilk 11'de tek değişiklik yaptı. Portekizli teknik adam, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Helsinki'yi 5-2 yendikleri maçta hat-trick yapan Enner Valencia'yı 11'e monte ederken, Samatta yedek soyundu.

ALTAY'DA BJORKANDER'DEN SİFTAH

Altay'da ise sakatlığı nedeniyle ilk 2 maçta forma giyemeyen İsveçli stoper Eric Björkander, ilk kez ilk 11'de görev aldı. Teknik direktör Mustafa Denizli, üçlü savunmada İbrahim, Murat ve Björkander'i oynatırken, sol kanat Martin Rodriguez kesik yedi. İzmir ekibinde altyapıdan yetişen ve geçtiğimiz günlerde profesyonel sözleşme imzalayan Cem Özgener kadroya dahil edildi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanlarından Mahmut Özgener'in oğlu olan Cem, alt yaş gruplarında milli formayı da terletiyor.

TRİBÜNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Altaylı taraftarlar Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda renkli görüntüler oluşturdu. Siyah-beyazlılar maraton tribününde açtıkları döviz ve pankartlarla takımlarını destekledi. Yaklaşık 5 bin Altay taraftarı tribünde yerini aldı.

KOÇ VE EKMEKÇİOĞLU YAN YANA İZLEDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, müsabakayı protokol tribününde yan yana izledi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da müsabakayı takip etti. Acun Ilıcalı da tribünde yer aldı.