Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, C Grubu'ndaki ilk maçında Borussia Dortmund'u ağırladı. Vodafone Park'taki mücadeleye fırtına gibi başlayan ve sağlı sollu ataklarla rakibini bunaltan siyah beyazlılar, 20. dakikada kalesine gelen ilk şutta gol yedi. Dortmund, İngiliz yıldızı Jude Bellingham'ın golüyle 1-0 öne geçerken, 45+3'te taç organizasyonu neticesinde Erling Haaland skoru 2-0'a getiren isim oldu. Beşiktaş, Michy Batshuayi ile yakaladığı net fırsatları gole çeviremeyince rakibine skor olarak karşılık vermeyi başaramadı. Siyah beyazlıların genç kalecisi Ersin Destanoğlu'nun yaptığı kurtarışlar farkın artmasına engel olurken, 90+4'te Francisco Montero'nun kafa golüyle skor 2-1'e geldi. Ancak Beşiktaş uzatma anlarında beraberlik golünü bulamayınca, Dortmund sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla gruba mağlubiyetle başlayan Beşiktaş, ikinci maçını 28 Eylül'de deplasmanda Ajax ile oynayacak. Borussia Dortmund ise, sahasında Sporting Lizbon'u ağırlayacak.
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın maç boyunca oyuncularına uyarılarda bulundu. | Foto: Fatih Erdoğdu.

BEŞİKTAŞ MÜTHİŞ BAŞLADI

Maça oldukça hareketli başlayan siyah beyazlılar, henüz 6. dakikada gole çok yaklaştı. Miralem Pjanic'in uzun pasına hareketlenen Michy Batshuayi, ceza sahası içinde topu çok iyi kontrol etti. Bekletmeden sol ayağıyla vuruşunu yapan Belçikalı futbolcunun şutunu kaleci Gregor Kobel son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Dortmund'un hücumları sırasında tüm hatlarıyla savunmaya dönen Beşiktaş, topun arkasına geçerek rakibine açık vermemeye çalıştı. Kontrataklarla etkili olmaya çalışan Dortmund, topu yıldız futbolcusu Erling Haaland ile buluşturmaya çalışsa da, siyah beyazlı oyuncuların yakın savunması Norveçli futbolcuyu etkisiz kıldı. Dakikalar 12'yi gösterdiğinde sağ kanatta topla buluşan Rachid Ghezzal, arka direğe ortasını yaptı. Atiba Hutchinson kafayla topu Larin'e indirmek istedi ancak, kaleci Kobel kalesini zamanında terk ederek mutlak bir golü önledi.

DORTMUND'UN İLK ŞUTU GOL OLDU

Dortmund karşısında maça çok etkili başlayan siyah beyazlılar, 20. dakikada kalesinde gördüğü golle şoke oldu. Dortmund'un sağ kanattan geliştirdiği atakta Thomas Meunier pasını ceza sahası içine gönderdi. Topla buluşan İngiliz futbolcu Jude Bellingham, açısı kapalı olmasına ve Atiba Hutchinson'ın rahat vuruş şansı tanımamasına rağmen şutunda topu ağlara göndererek skoru 1-0'a getirdi. Siyah beyazlıların kalesine gelen ilk şut gol oldu. Golden sonra oyun disiplini sarsılan Beşiktaş, 27. dakikada büyük bir hata sonucu kalesinde ikinci golü görmekten son anda kurtuldu. Savunmada kaptırılan topu alan Malen, ceza sahası içindeki Haaland'a pasını verdi. Norveçli futbolcu bomboş pozisyonda topu üstten auta gönderince net bir fırsattan yararlanamadı.

ÜST ÜSTE HATALAR, TAÇTAN GELEN GOL

Üstünlük golüyle üzerindeki baskıyı atan Borussia Dortmund, Beşiktaş yarı sahasına daha fazla adamla gelmeye başlayınca siyah beyazlı futbolcuların savunmadaki hataları da artmaya başladı. Maçın 28. dakikasında Atiba'nın yaptığı pas hatası sonucunda bir anda golle burun buruna gelen Borussia Dortmund, Reus'un vuruşunda Ersin Destanoğlu'nu geçemedi. Genç file bekçisi pozisyon sonunda kısa süreli bir sakatlık yaşarken sağlık ekipleri anında müdahale etti. Kalan dakikalarda Dortmund'un ataklarını savuşturmakla meşgul olan Beşiktaş, ilk yarının son anlarında büyük bir hataya daha imza attı. Dakikalar 45+3'ü gösterirken sol kanattan taç atışı kullanan Borussia Dortmund'da, ilk golün sahibi Bellingham savunmanın arkasına yollanan topa hareketlendi. Ceza sahası içine giren İngiliz futbolcu altıpas içerisindeki takım arkadaşı Haaland'ı iyi gördü ve Norveçli futbolcu net bir vuruşla topu ağlara göndererek ilk yarı skorunu 2-0 olarak belirledi.

ART ARDA KAÇAN GOLLER! ERSİN DEVLEŞTİ

İkinci yarıya dengeli başlayan Dortmund ve Beşiktaş, dakikalar ilerledikçe savunmada karşılıklı açıklar verdi. Dakikalar 67'yi gösterirken Beşiktaş savunmasını dengesiz yakalayan Dortmund, Bellingham ile net bir fırsattan yararlanamadı. Ceza sahası içinde topla buluşan İngiliz futbolcu, siyah beyazlı oyuncuları art arda çalımladıktan sonra vuruşunda kaleci Ersin Destanoğlu'nu geçemedi. Pozisyonun devamında kontratak yakalayan siyah beyazlılar, Batshuayi ile net bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Savunma arkasına atılan topa iyi hareketlenen Belçikalı forvet, kaleci Kopel'i çalımlamak istedi ancak başarılı olamadı. Vuruşunda ise, Kopel'den dönen topu kapan N'Sakala pozisyonu sonuçlandıramadı. Mücadelenin 70. dakikasında bu kez Haaland golle burun buruna geldi. Beşiktaş ceza sahası içinde topla buluşan golcü futbolcu, topu ayağından fazla açınca kalesini terk eden Ersin Destanoğlu açısını iyi kapattı. Norveçli futbolcunun vuruşu kaleci Ersin'den dönerken, pozisyonun devamında oluşan karambolden gol çıkmadı.

MONTERO'NIN GOLÜ GEÇ GELDİ!

Dortmund'un üst üste kaçırdığı gollerle birlikte oyun disiplininden kopan Beşiktaş, aradığı golü 90+4'te buldu. Miralem Pjanic'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, penaltı noktasına çok iyi yükselen savunma oyuncusu Montero, kafayla topu ağlara göndererek skoru 2-1'e getirdi. Kalan dakikalarda beraberlik golünü bulamayan siyah beyazlılar mücadeleyi 2-1'lik mağlubiyetle tamamladı.