Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Antalyaspor, Tisserand'ın büyük hatası sonrası Fredy ile öne geçerken, beraberlik golü Valencia'dan geldi. Fenerbahçe'nin bir topu direkten dönerken, maçın son bölümü nefes kesti. Galatasaray'ın mağlup olduğu haftada zirve ile puanını eşitlemek isteyen Fenerbahçe, beklemediği bir puan kaybı yaşadı. Antalyaspor karşısında ilk yarısını yenik tamamladığı maçın son bölümünde bir puanı kurtaran Fenerbahçe, Kadıköy'de üst üste üçüncü maçından da galibiyet alamadan ayrıldı. Fenerbahçe, ilk yarıda net pozisyon üretmekte sıkıntı çekerken, ikinci yarıda daha etkili olduğu maçta bir puana razı oldu. Antalyaspor ise yakaladığı önemli fırsatları cömertçe harcarken, skoru değiştirmeyi başaramadı. [caption id="attachment_6295628" align="alignnone" width="1200"] Podolski uzatmaların son dakikasında net fırsattan yararlanamadı. Fotoğraf: Hüseyin Çağlar[/caption]

TARİHİ BAŞARI

Antalyaspor ise 55 yıllık tarihinde bir ilki başardı. Ligdeki yenilmezlik serisini uzatan kırmızı-beyazlılar, Kadıköy'den bir puanla dönen Antalyaspor, tarihinde ilk kez ligde 12 maç üst üste yenilmeden ayrıldı. Antalyaspor, son olarak 29 Aralık 2020 tarihinde sahasında Hatayspor'a 6-0 mağlup olmuştu. Antalyaspor, o maçın ardından oynadığı 12 maçta 3 galibiyet, 9 da beraberlik aldı. [old_news_related_template title="Fenerbahçe Antalyaspor maçında penaltı tartışması! Novak'ın hareketi..." desc="Fenerbahçe Antalyaspor maçının ilk yarısında yaşanan tartışmalı penaltı pozisyonu sosyal medyada gündem oldu. Novak'ın rakibi Amilton'a yaptığı hareket sonrası VAR'dan 'devam' kararı geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/04/iecrop/novakk1_17322528_16_9_1614877720.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/fenerbahce-antalyaspor-macinda-penalti-tartismasi-novakin-hareketi-6295442/"] Karşılaşmanın son dakikaları nefes keserken, iki takım da yakaladığı net fırsatları değerlendiremedi. Fenerbahçe'de Thiam'ın kafa vuruşunda direk gole izin vermezken, Boffin kurtarışlarıyla öne çıktı. Antalyaspor ise hızlı ataklarla etkili olduğu maçta rakibinden daha çok net fırsat yakaladı. Ancak girdiği pozisyonları değerlendiremeyince bir puana razı oldu.

İKİNCİ YARI SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

Maça yediği şok golle başlayan, takım halinde kapanan Antalyaspor savunmasını aşmakta zorluk yaşayan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Erol Bulut, ikinci yarı üçlü savunmaya döndü. İkinci 45 dakikada rakip alanda daha etkili olmaya başlayan Fenerbahçe, aradığı golü geç de olsa buldu. Öne geçecek bazı fırsatlar da yakalayan Fenerbahçe, üç puanı getirecek gol ise atamadı. Erol Bulut, Cisse, Thiam, Ferdi, Valencia gibi hücum güçlerini oyuna sürmesine rağmen, Fenerbahçe ikinci golü bulamadı.

SON 15 DAKİKADA BÜYÜK BASKI

Fenerbahçe ise özellikle son 15 dakikada rakip kalede büyük baskı kurdu. Valencia ile beraberliği de yakalayan ev sahibi ekip, yoğun baskıya rağmen net fırsat üretmekte güçlük çekti. Valencia'nın bireysel beceriyle attığı gol, Fenerbahçe'ye bir puan getirdi. Uzatmada Cisse, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Boffin'i geçemeyince, takımını üç puandan etti. [old_news_related_template title="Son dakika | Fenerbahçe'de Mesut Özil şoku! Bileği döndü..." desc="Son dakika... Fenerbahçe'nin yıldız transferi Mesut Özil, Antalyaspor maçının ikinci yarısında girdiği bir ikili mücadelede sakatlandı. Ayağının üzerine basamayan Özil, oyun alanından sedye ile ayrıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/04/iecrop/mesut3_16_9_1614879849.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/son-dakika-fenerbahcede-mesut-ozil-soku-bilegi-dondu-6295498/"] Antalyaspor ise genç futbolcuları Gökdeniz ve Doğukan ile iki net fırsattan yararlanamadı. Gökdeniz, Altay'ı geçtikten sonra boş kaleye topu göndermek isterken, Szalai araya girerek topu kornere gönderdi. Doğukan ise karşı karşıya pozisyonda kaleyi tutturamadı. Uzatmada ise Podolski, bomboş durumda yaptığı vuruşta topu auta gönderdi. Son 15 dakikası büyük heyecana sahne olan karşılaşma, karşılıklı gollerle berabere sona erdi. Bu beraberlikle Fenerbahçe puanını 55, Antalyaspor ise 35 yaptı. Stat: Şükrü Saracoğlu Hakemler: Ümit Öztürk, Serkan Ok, Osman Gökhan Bilir Fenerbahçe: Altay, Gökhan Gönül, Tisserand, Szalai, Novak (Cisse dk. 67), Ozan Tufan (Valencia dk. 46), Sosa, Osayi-Samuel (Ferdi dk. 79), Mesut Özil (İrfan Can dk. 67), Pelkas, Samatta (Thiam dk. 79) Yedekler: Harun, Lemos, Sinan Gümüş, Nazım, Uğur Kaan Teknik Direktör: Erol Bulut Antalyaspor: Boffin, Bünyamin, Veysel, Naldo (Orgill dk. 77), Kudryashov, Eren Albayrak, Fredy (Doğukan dk. 68), Nuri Şahin, Hakan Özmert, Amilton (Podolski dk. 83), Gökdeniz Yedekler: Ferhat Kaplan, Ersan Gülüm, Bahadır Öztürk, Sidney Sam, Serdar Gürler, Omar Imeri, Ali Eren Teknik Direktör: Ersun Yanal Goller: Fredy (dk. 12) (FTA Antalyaspor), Valencia (dk. 83) (Fenerbahçe) Kırmızı kart: Boffin (Karşılaşmanın ardından) (FTA Antalyaspor) Sarı kartlar: Szalai, Cisse, Ferdi, Pelkas, Sosa (Fenerbahçe), Fredy, Amilton, Veysel, Naldo, Orgill (FTA Antalyaspor) [caption id="attachment_6295602" align="alignnone" width="1200"] Fenerbahçe-Antalyaspor maçı berabere sona erdi. Fotoğraf: Fatih Erdoğdu[/caption]

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

Fenerbahçe 1-1 Antalyaspor
  • 6' Ceza sahası dışında topla buluşan Pelkas, kaleye uzak mesafeden şutunu çekti ancak bu pozisyonda iyi yer tutan Boffin, meşin yuvarlağı 2 hamlede kontrol etti.
  • GOL! 13' Ceza sahasına giren Gökdeniz, topu Tisserand’a kaptırdı. Bu futbolcu uzaklaştırmak isterken hatalı pasında meşin yuvarlağı Fredy ile buluşturdu. Fredy müsait pozisyonda ceza sahası dışından sert bir vuruşla topu filelere gönderdi. 0-1
  • 19' Szalai’nin savunmadan gönderdiği ara pasında defansın arkasına sarkan Pelkas ceza sahasına girdi. Bu futbolcu, çaprazdan vuruşunu yapmak isterken Veysel son anda araya girerek tehlikeyi önledi.
  • 41' Kazanılan serbest vuruşu Nuri Şahin kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına gönderdiği ortada kaleci Altay ve Tisserand çarpışınca meşin yuvarlak boşta kaldı. Szalai son anda topu uzaklaştırdı.
  • 45' Antalyaspor savunması topla çıkmak isterken Freddy hatalı bir pasla topu Mesut’la buluşturdu. Yıldız futbolcu kaleyi cepheden gören noktadan vuruşunu yaptı ancak müsait pozisyonda topu yandan dışarı gönderdi.
  • 49' Kazanılan serbest vuruşta topun başına Sosa geçti. Arjantinli oyuncunun direkt kaleye gönderdiği şutta Boffin uzanarak topu kontrol etmeyi başardı.
  • 59' Nuri Şahin’in uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Gökdeniz Bayrakdar, kaleci Altay’dan sıyrılıp çaprazdan vuruşunu yaptı ancak Szalai son anda meşin yuvarlağa müdahale ederek mutlak bir gole engel oldu ve topu kornere gönderdi.
  • 67' Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül’ün ceza sahasına yaptığı ortada savunmanın arasından iyi yükselen Cisse kafayı vurdu ancak top üstte dışarı gitti.
  • 76' Sosa’nın soldan ceza sahasına yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde yükselen Samatta kafayı vurdu ancak iyi yer tutan Boffin, çizgi üzerinde topu kontrol etti.
  • 78' Osai-Samuel'in pasında Pelkas'ın ceza sahası içinde yaptığı vuruş Boffin'de kaldı.
  • GOL! 82' Ceza sahası dışı sol çaprazında topu kontrol eden Valencia, ceza sahası içine girerek 3 rakibinden sıyrıldı ve plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-1
  • 86' İrfan Can Kahveci’nin ceza sahasına gönderdiği ortada Thiam, sırtı kaleye dönük şekilde kafayı vurdu ancak top direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
  • 90' sol kanatta topla buluşan Podolski, rakibinden sıyrılıp ceza sahası içindeki Doğukan’a yerden bir pas gönderdi. Bu futbolcunun müsait pozisyondaki vuruşunda top az farkla üstten dışarı gitti.
  • 90+1' Valencia’nın ceza sahasına gönderdiği ortaya hareketlenen Pelkas, Bünyamin’in müdahalesi sonrası yerde kaldı. Hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. Ancak pozisyonu VAR’dan tekrar izleyen Öztürk, penaltı kararını iptal edip Pelkas’a sarı kart gösterdi.
  • 90+5' Thiam'la verkaç yaparak ceza sahasına giren Cisse kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda Boffin son anda topu kontrol etmeyi başardı.
  • 90+9' Sağ kanattan son çizgiye inen Doğukan, 2 rakibinden sıyrılıp ceza sahası içine yerden gönderdi. Kale önünde boş pozisyondaki Podolski, topu direğin dibinden auta gönderdi.