Süper Lig 41. haftasında Sivasspor'u ağırlayan Fenerbahçe, galibiyetten başka bir şey hedeflemediği maçı 2-1'lik mağlubiyetle tamamladı ve zirveye yerleşebileceği gecede üçüncü sıraya gerileyerek şampiyonluk umutlarını mucizelere bıraktı. Sivasspor'un gollerini 45+1'de Kayode ve 48'de Hakan Arslan kaydederken, Fenerbahçe özellikle ilk yarıda birçok net fırsattan faydalanamadı. Sivasspor kalecisi Ali Şaşal bu sezon en fazla kurtarış (7) yaptığı maçı oynadı. İrfan Can Kahveci'nin 7. dakikadaki sakatlığı Fenerbahçe'deki tüm dengeleri bozarken, Mesut Özil'in sarı lacivertli kulüpteki ilk asistinde Papiss Cisse'nin 90+3'te attığı gol Fenerbahçe'ye yetmedi.

ZİRVEYE YERLEŞEBİLİRDİ, 3. OLDU

Lider Beşiktaş'ın Karagümrük'e 2-1 yenildiği gecede Sivasspor'u yenerek zirveye yerleşme şansını elinin tersiyle iten sarı lacivertliler, Galatasaray'ın Denizlispor'u mağlup etmesiyle bitime 1 hafta kala 3. sıraya kadar geriledi. Son haftaya Beşiktaş ve Galatasaray 81 puanla girerken, 79 puanlı Fenerbahçe şampiyon olabilmek için son hafta maçında rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek ve Kayserispor'u mağlup etmesi gerekecek. Ligdeki yenilmezlik serisini 18 maça çıkartan Sivasspor ise, puanını 62 yaparak 5. sıraya yükseldi ve Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Yiğidolar ligdeki son maçında Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

KARŞILIKLI KAÇAN GOLLER

Oldukça tempolu başlayan maçta iki takım da maçın başında net fırsatlar yakaladı. Dakika 3'te Max Gradel'in uzak köşeye plasesiyle gole yaklaşan Sivasspor, 7. dakikada Valencia'nın yaptığı ortaya hareketlenene İrfan Can'ın müsait pozisyonda kötü kafa vuruşu sonrasında rahat nefes aldı. Sarı lacivertli futbolcu bu pozisyondan sonra sakatlık geçirerek yerini Mert Hakan'a bırakmak zorunda kaldı. Dakikalar 19'u gösterirken Fenerbahçe savunmasıyla tek başına kalan Sivasspor forveti Kayode, ceza sahası içine girer girmez yaptığı vuruşta direğe takıldı. [old_news_related_template title="Beşiktaş Karagümrük'e mağlup oldu! Şampiyonluk yarışı son haftaya kaldı..." desc="Ve Süper Lig'de nefes kesen şampiyonluk heyecanı son haftaya kaldı... Beşiktaş sahasında 10 kişi kalan rakibi Karagümrük'e 2-1 mağlup oldu ve çok ama çok ağır bir yara aldı. Galatasaray'ın Denizli deplasmanında kazanmasıyla puanlar eşitlendi. Şampiyonluk kupasının sahibi son hafta oynanacak maçlarla belli olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/11/iecrop/depophotos_17136435_16_9_1620761178.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/canli-besiktas-karagumruk-maci-canli-yayin-super-lig-41-hafta-6425755/"]

ALİ ŞAŞAL DEVLEŞTİ

Karşılıklı atakların ardından oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, Ozan Tufan ve Dimitris Pelkas ile üst üste gol pozisyonlarına girdi ancak kaleci Ali Şaşal'ı geçemedi. Maçın 27. dakikasında Mesut Özil'in ortasına iyi hareketlenen Ozan Tufan, penaltı noktası üzerinde yükseldi ancak net bir kafa vuruşu yapamayınca top kaleci Ali Şaşal'da kaldı. Bu pozisyondan 3 dakika sonra yine sağ kanattan bir atak geliştiren sarı lacivertliler, ceza sahası içine yerden orta yaptı. Penaltı notkası üzerindeki Yunan futbolcu Pelkas'ın vuruşunu kaleci Ali Şaşal yine son anda yaptığı hamle ile kurtararak gole engel oldu.

İLK YARININ SONU, İKİNCİ YARININ BAŞI...

Sivasspor karşısında oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, hiç beklemediği bir anda kalesinde golü gördü. Karşılaşmanın 45+1. dakikasında Fenerbahçe savunmasını hazırlıksız yakalayan Sivasspor'da, Fayçal Fajr sert bir orta yaptı. Kayode'ye çarpan top ağlarla buluştu ve Sivasspor ilk yarıyı 1-0'lık üstünlükle tamamladı. İkinci yarıya baskılı başlamak isteyen Fenerbahçe 48. dakikada Marcel Tisserand ile gole yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Mesut Özil'in pasına hareketlenen Mert Hakan Yandaş, ceza sahası içine çevirdi. Marcel Tisserand'ın şutu kaleci Ali Şaşal'da kaldı. Pozisyonun devamında hızlı hücuma çıkan Sivasspor, aynı dakika içinde Hakan Arslan'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Max Gradel'in yaptığı ortaya hareketlenen Hakan Arslan, ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla skoru 2-0'a getirdi. [old_news_related_template title="Denizlispor Galatasaray maçında beş gol... Aslan zirveye ortak oldu" desc="Deplasmanda Denizlispor'u mağlup eden Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin yenildiği haftada şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'nin önüne geçen ve ikinci sıraya yükselen Galatasaray, lider Beşiktaş ile de puanı eşitledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/11/iecrop/gs-3_16_9_1620761773.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/canli-denizlispor-galatasaray-maci-canli-yayin-izle-super-lig-41-hafta-6425754/"]

90+3'TE GOL GELDİ AMA...

İkinci yarının başında Attila Szalai'yi oyundan alarak Luiz Gustavo'yu sahaya süren Fenerbahçe Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, ikinci golün gelmesiyle iki değişiklik daha yaptı. Ozan Tufan ve Dimitris Pelkas'ı saha kenarına alan Belözoğlu, Bright Osayi Samuel ve Papiss Cisse'yi oyuna soktu. Bu değişikliklere rağmen hücumda istediği etkinliği sağlamakta zorlanan sarı lacivertliler, Sivasspor'un kontratakları karşısında kalesinde zor anlar yaşadı. Karşılaşmanın 90+3. dakikasında Mesut Özil'in asistini değerlendiren Papiss Cisse skoru 2-1'e getiren golü atsa da, kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sivasspor mücadeleyi 2-1'lik galibiyetle tamamladı.