Süper Lig'in 38. haftasında Göztepe, sahasında konuk ettiği Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor böylece dış sahada muhteşem serisini korurken, ligde de yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. Ligin ilk yarısında Fenerbahçe deplasmanında alınan mağlubiyetten sonra dış sahada yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, deplasmandaki yenilmezlik serisini 16 maça çıkardı. İlk yarısı ve son dakikaları inanılmaz bir heyecana sahne olan karşılaşmada karşılıklı iki gol atılırken, Göztepe'nin iki topu direkten geri geldi. İki kırmızı kartın çıktığı maçta Trabzonspor 10 kişiyle beraberliği yakalarken, Uğurcan ve İrfan Can kurtarışlarıyla karşılaşmada daha fazla gol olmasını engelledi. Göztepe'nin golü 45+1. dakikada Jahovic'ten gelirken, Trabzonspor'un golünü 88. dakikada Ekuban kaydetti. Ekuban böylece Trabzonspor forması altında çıktığı 100. maçında ağları havalandırmayı başardı.
Karşılaşmanın ilk yarısı inanılmaz bir tempoya sahne oldu. Orta sahayı çabuk geçen iki takım, rakip kalelerde tehlikeli pozisyonlar üretti. Göztepe'nin 6. dakikada Kerim'in kafasında direkten dönen topu dışında net fırsatlar bulduğu ilk yarıda, Trabzonspor ise daha çok uzaktan şutlarla kaleyi yokladı. Ekuban ve Jahovic'in karşı karşıya pozisyonlarda ağları havalandırmadığı maçta tempo ilk yarıda bir an olsun düşmedi.

GOL İLK YARININ UZATMA DAKİKALARINDA GELDİ

Ancak son vuruşlardaki etkisizlik nedeniyle maçı izleyen futbolseverler, ilk gol için 45+1. dakikaya kadar beklemek zorunda kaldı. Savunmadan çıkarken Trabzonspor'un kaptırdığı top sonrası Diabate, hemen Jahovic'i gördü. Kaleci ile karşı karşıya kalan Jahovic, topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıda beraberlik için saldıran Trabzonspor karşısında hızlı hücumlarla fırsatlar bulan Göztepe, farkı açmayı başaramadı. Berat'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Trabzonspor'da Abdullah Avcı, tüm riskleri alarak hücum ağırlıklı oyuncularını sahaya sürdü. Trabzonspor, bir kişi eksik oynadığı bölümde, 88. dakikada beraberliği yakaladı. Obinna'nın da son dakikalarda kırmızı kart gördüğü maçta Göztepe'nin 90. dakikada Ideye ile yakaladığı pozisyonda top bir kez daha direkten döndü.
Özellikle 80. dakikadan sonra inanılmaz bir mücadeleye sahne olan maçta iki takım da galibiyeti getirecek golü atamayınca mücadele berabere sona erdi. Bu beraberlikle Göztepe puanını 48'e, Trabzonspor ise 64'e yükseltti.