Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında temsilcimiz Beşiktaş, Vodafone Park'ta Ajax'ı konuk etti. İlk yarısını Ghezzal'ın penaltı golüyle önde tamamlayan Beşiktaş, ikinci yarıda Haller'in gollerine engel olamadı ve rakibine 2-1 mağlup oldu. Ghezzal'ın 22. dakikada penaltıda kaydettiği golle ilk devreyi önde tamamlayan Beşiktaş, Haller'in 54 ve 69. dakikalarda attığı gollere engel olamadı ve Avrupa'ya veda etti. Daha önce gruptan çıkmayı garantileyen Ajax karşısında ilk yarıda oldukça etkili bir oyun ortaya koyan ve soyunma odasına farklı bir skorla girme şansını kaçıran Beşiktaş, ikinci yarıda yıkıldı. İkinci yarıda oyuna giren Haller, takımını galibiyete taşıyan isim olurken, Beşiktaş gruptaki beşinci maçından da puansız ayrıldı.

İLK YARIDA FARK KAÇTI

Ajax karşısında özellikle ilk yarıda oldukça etkili bir futbol ortaya koyan Beşiktaş, Larin biraz gününde olsa, Ghezzal ortalamasını oynasa soyunma odasına farklı skorla girebilecek olan Beşiktaş, tek gollük avantajını da koruyamayınca sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Larin'in karşı karşıya kaçırdığı pozisyonlar, Ghezzal'ın sık sık pas hatası yapması, hızlı hücumlarda savunma arkasına atılan toplarda final paslarının eksikliği, saç baş yoldurdu. Kanat oyuncusu Tadic'in santraforda oynadığı Ajax, ilk yarıda uzaktan şutlar dışında etkili olamadı.

HALLER HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ

Maçın ikinci yarısında ilk yarıdaki oyunundan eser kalmayan Beşiktaş, Ajax'ın üst üste gelişen pozisyonlarını izlemekle yetindi. Haller'in oyuna girmesiyle net bir santraforla oynamaya başlayan Ajax, beraberlik için bastırdı. Haller'in attığı iki gol, maçın sonucunu belirledi. Bu sezon müthiş bir form grafiği yakalayan Haller, Ajax formasıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki 9. golünü kaydetmiş oldu. Hollanda ekibi de gruptaki namağlup unvanını korudu ve liderliği garantiledi. Beşiktaş böylece beşinci hafta sonunda grupta sıfır puanla son sırada kaldı. Gruptan çıkması geçen hafta kesinleşen Ajax ise, aldığı galibiyetle liderlik koltuğundaki yerini de garantilemiş oldu.

LEWANDOWSKI'Yİ YAKALADI

Beşiktaş'ın Ajax'ı konuk ettiği karşılaşmada 46'ncı dakikada oyuna dahil olan Haller, 54 ve 69'uncu dakikalarda Hollanda ekibine galibiyeti getiren golleri kaydetti. Beşiktaş maçı öncesinde 7 golle, krallık yarışında 2'nci sırada bulunan Haller gol sayısını 9'a çıkardı ve ilk sırada yer alan Robert Lewandowski'yi yakaladı.

ONANA 298 GÜN SONRA...

Ajax'ın Kamerunlu file bekçisi Andre Onana, yasaklı bir madde kullandığı gerekçesiyle futboldan 12 ay men edilmişti. Yasaklı maddeyi bilerek kullanmadığı yönünde karara itiraz eden Onana'nın cezası 9 aya indirilmişti. 31 Ocak 2012 tarihinden itibaren cezalı olan Onana, 298 gün sonra bir karşılaşmada görev yaptı. 31 Ocak'ta oynanan AZ Alkmaar karşılaşmasına 90 dakika görev yapan Onana, sonrasında cezası sebebiyle sezonun geri kalanında forma giyememişti. 3 Kasım itibariyle cezası sona eren Kamerunlu kaleci, ligde Go Ahead Eagles ve Waalwijk maçlarında kadroda yer alsa da görev yapmamıştı. Onana, yaklaşık 9.5 aylık sürenin ardında ilk kez formasını terletmiş oldu.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN DESTEK

Beşiktaş’ta tribünler maçın ardından Teknik Direktör Sergen Yalçın ve futbolculara destek verdi. Maçın ardından tribünler “Sergen, takımı buraya getir” tezahüratları yaparken, siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü çağrılara kayıtsız kalmadı ve futbolcularla birlikte tribünlere gitti. Sergen Yalçın burada taraftarları selamlarken tribünler de “Sergen takımı ayağa kaldır” diyerek tempo tuttu. Taraftarlar futbolcuları ve Teknik Direktör Sergen Yalçın’ı uzun süre alkışladı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

  • 6' Ceza yayı önünde topla buluşan 3’ün sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
  • 11' Pjanic’in pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Rosier’in sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
  • 20' Sağ taraftan Rosier’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Mazzouri’nin elle müdahalesini hakem Irfan Peljito VAR’a danışarak penaltı noktasını gösterdi.
  • GOL! 22' Ghezzal’ın kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak filelere gitti. 1-0
  • 28' Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Daramy'nin şutunda kaleci Mert Günok gole izin vermedi.
  • 30' Teixeira'nın pasıyla savunma arkasına sarkan Larin, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Larin'in yerden şutunda kaleci Onana topu ayaklarıyla kornere gönderdi.
  • 42' Pjanic’in pasında ceza sahası içi kale önünde topla buluşan Larin’in vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Onana oyun alanına çeldi.
  • GOL! 54' Savunmadan atılan ara pasta ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Tagliafico’nun yerden içeri çevirdiği topa kale önünde Haller’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1
  • 58' Sağ taraftan Neres’in ceza sahasına ortasında ön direkte Haller'in kontrol ederek yaptığı vuruşta top üstten auta gitti.
  • GOL! 69' Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Martinez’in arka direğe gönderdiği topa Haller’in dokunuşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-2