Avrupa Futbol Şampiyonası Çeyrek Final mücadelesinde Danimarka Bakü'de Çekya'yı 2-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. İlk yarıda bulduğu gollerle skor avantajını eline alan Danimarka ikinci yarıda farkı 1'e indiren Çekya'ya şans tanımadı ve 90 dakikanın sonunda yarı final biletini alan taraf oldu.

UKRAYNA-İNGİLTERE MAÇININ GALİBİYLE OYNAYACAK

EURO 2020'de adını son 4 takım arasına yazdırmayı başararak tarihi bir zafere imza atan Danimarka finale çıkabilmek için Ukrayna-İngiltere maçının galibiyle oynayacak.

PERDEYİ 5. DAKİKADA DELANEY AÇTI

Maçın henüz 5. dakikasında Danimarka Thomas Delaney'in attığı golle Çekya karşısında 1-0 öne geçti. Sağ taraftan kullanılan kornerde Jens Stryger Larsen'in ortasında penatı noktasında bomboş olan Thomas Delaney'nin kafa vuruşunda yerden seken top köşeden ağlarla buluştu. Thomas Delaney, Danimarka'nın EURO 2020'de ağları sarsan 7. farklı oyuncusu oldu.

İLK YARI BİTERKEN DOLBERG SAHNEYE ÇIKTI

42'de Danimarka Kasper Dolberg'in attığı golle Çekya karşısında skoru 2-0 yaptı. Gelişen Danimarka hızlı hücumunda Joakim Maehle'nin sol kanattan ayağının dışı ile ceza sahasına gönderdiği şık ortasında Kasper Dolberg arka direkte vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı.

SCHİCK 5 GOLLE VEDA ETTİ

İkinci yarıya hızlı başlayan Çekya'yı umutlandıran gol 49'da geldi. Vladimir Coufal'ın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Patrik Schick'nin gelişine yarım vole vuruşunda topu köşeden ağlarla buluşturdu ve skoru 2-1'e getirdi. Turnuvadaki 5. golünü atan Patrik Schick ülkesi adına müthiş bir performans ortaya koydu ancak bu yarı final için yeterli olmadı.

1992'DEN SONRA İLK KEZ YARI FİNAL

Kalan dakikalarda savunmada hata yapmayan Danimarka 6 dakika uzatma oynanan maçta kalesini gole kapattı ve skoru koruyarak maçı 2-1 kazandı. EURO 2020'de adını yarı finale yazdıran Danimarka turnuvanın ilk maçında kalp krizi geçiren takım arkadaşları Eriksen'e müthiş bir armağan vermiş oldu. Kupayı kazandığı 1992'den bu yana ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale kalan Danimarka, bu aşamaya ulaştığı iki turnuva arasında en uzun süre geçen ülke oldu (29 sene)