UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ilk maçında A Milli Takımımız deplasmanda Ermenistan'ı geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti. Gruptaki ilk yolculuğuna Ermenistan'da başlayan millilerimiz zor da olsa 3 puanlı siftah yaptı. Başkent Erivan'daki Republican Stadyumu'nda oynanan maça adeta 1-0 geride başladık.

OZAN KABAK'IN ŞANSSIZLIĞI

10. dakikada gelişen Ermenistan atağında ceza sahasına çevrilen ortada Ozan Kabak topu uzaklaştırmak isterken kendi ağlarına gönderdi. Ermenistan bu golle maçta 1-0 öne geçti. Golden sonra kontrolü bırakmayan millilerimiz 35'te Orkun Kökçü ile eşitliği yakaladı. Ceza sahası dışından şık ve düzgün bir vuruş yapan Orkun milli forma ile 2. golünü kaydederken durumu 1-1 yaptı. İlk devre karşılıklı gollerle geçildi. İkinci yarıda gol için yüklenen Türkiye, aradığı fırsatı 64'te Kerem Aktürkoğlu ile buldu.

KEREM ÖNE GEÇİRDİ

Oyuna sonradan giren Kerem, serbest vuruşta topu hızlıca önüne bırakan Enes Ünal'dan aldığı akıl dolu pası golle sonuçlandırdı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Aktürkoğlu sağ köşeye düzgün bir vuruşla A Milli Takımımızı 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda Stefan Kuntz yaptığı değişikliklerle skoru tuttu ve 3 puan Milli Takım'ın oldu. Ay yıldızlılar gruptaki bir sonraki maçını 28 Mart Salı günü Hırvatistan ile içerde oynayacak.
Grubun diğer maçında ise aynı gün Hırvatistan ile Galler karşılaşacak. Mücadele TSİ 22.45'te başlayacak. D Grubu'nun bir diğer takımı Letonya ise ilk maç gününü bay geçecek. EURO 2024'e katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, 16-21 Kasım 2023'te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. 10 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılma hakkını elde edecek. Milli takımda Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Salih Özcan, Kerem Aktürkoğlu, İrfan Can Kahveci, Umut Nayir, Eren Elmalı, İsmail Yüksek, Samet Akaydin, Arda Güler ve Cenk Özkaçar ise yedekler arasında yer aldı. Aday kadroda yer alan Abdülkadir Ömür, Barış Alper Yılmaz ve Mehmet Can Aydın ise maç kadrosunda yer almadı. Aday kadroya İlk kez davet edilen Umut Nayir, yedekler arasında forma şansı bekledi.

Ozan Kabak doğum gününde sahada

A Milli Futbol Takımının savunma oyuncularından Ozan Kabak, doğum gününde Ermenistan'a karşı ilk 11'de sahaya çıktı. Teknik heyet ve takım arkadaşları, karşılaşma öncesinde kampta pasta keserek 24 yaşına giren Ozan Kabak'ın doğum gününü kutladı.

Mert Günok 663 sonra milli takım kalesinde

A Milli Futbol Takımının Ermenistan ile oynadığı karşılaşmada kaleyi koruyan Mert Günok, 663 gün sonra ay-yıldızlı ekibin kalesine geçti. Mert, son olarak milli takımın Gine ile 31 Mayıs 2021'de Antalya'da oynadığı hazırlık maçında sahaya çıkmıştı. Karşılaşma golsüz eşitlikle sona ermişti. Stefan Kuntz, ilk kez aday kadroya çağırdığı Mert'i ilk 11'de sahaya sürdü.

İstiklal Marşı ıslıklandı

Milli takımın, Ermenistan ile deplasmanda oynadığı karşılaşma öncesinde seremonide İstiklal Marşı okunurken tribünlerden ıslık sesleri yükseldi. Ay-yıldızlı futbolcular sahaya ısınmak için çıktığında da tribünden ıslık sesleri aralıksız sürdü.

Bakan Kasapoğlu karşılaşmayı tribünde izledi

A Milli Takımın, Ermenistan ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da tribünden izledi. Bakan Kasapoğlu mücadeleyi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ve TFF yönetim kurulu üyeleri ile birlikte takip etti. Karşılaşmayı izleyenler arasında Fransa Milli Takımı'nın Ermeni asıllı eski futbolcusu Youri Djorkaeff de yer aldı.

Türk taraftarlar tribünde yer alamadı

Ermenistan ile deplasmanda oynanan karşılaşmada UEFA'nın talebi doğrultusunda Türk taraftarlar tribündeki yerlerini alamadı. Ermeni taraftarlar ise 14 bin 400 kişilik stadı tamamen doldurdu.