Fenerbahçe Kadıköy'de Çaykur Rizespor'a karşı 3 puanı 4 golle aldı... Vitor Pereira yönetiminde son 6 maçından sadece 1 galibiyet çıkarabilen sarı lacivertliler puan kayıplarına 7. maçta 'dur' dedi. Bu sezon ligde ilk kez 2'den fazla gol atan sarı lacivertliler lider Trabzonspor'un da kazandığı haftada farkın açılmasına izin vermedi. 27 puana ulaşan Kanarya, Trabzonspor'un 12 puan gerisinde maç fazlasıyla ikinciliğe yerleşti. Devre arasına kadar tüm puanları toplayarak lider Trabzonspor'un puan kaybetmesini bekleyen sarı lacivertliler yeniden şampiyonluk yarışına ortak olmak istiyor. Fenerbahçe gelecek hafta deplasmanda Gaziantep FK ile karşı karşıya gelecek Çaykur Rizespor ise evinde Göztepe ile oynayacak.

BERİSHA İLE PERDEYİ AÇTI

Çaykur Rizespor önünde 13'te Mergim Berisha ile öne geçen sarı lacivertliler oyuna sonradan giren Serdar Dursun ile 70 ve 79'da birer gol daha bularak 3 farklı galip gelmeyi başardı. Ligin son sırasına demir atan Çaykur Rizespor ise şansını çeviremedi ve 10 puanda kaldı. 13. dakikada Diego Rossi'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortaya hareketlenen Mergim Berisha'nın, altıpas önünden gelişine yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Gökhan Akkan'ın müdahalesi yeterli olmayınca ağlara gitti. 70'te hızlı gelişen atakta ileri çıkan Attila Szalai'nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortaya hareketlenen Serdar Dursun'un, arka direkten gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Gökhan Akkan'ın yanından ağlarla buluştu.

62'DE GİREN SERDAR DURSUN'DAN HAT-TRİCK

Dakikalar 79'u gösterirken Alper Potuk'tan topu kapan Jose Sosa'nın pasıyla topla buluşan Serdar Dursun, ceza yayından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutla Gökhan Akkan'ı ikinci kez avlayarak farkı 3'e çıkardı. 90'da bir kez daha sahneye çıkan Serdar Dursun hat-trick yaparak skoru belirledi: 4-0.

Szalai 3 maç sonra 11’de

Fenerbahçe’de bir süredir Teknik Direktör Vitor Pereira tarafından 11’de şans verilmeyen Attila Szalai, Çaykur Rizespor mücadelesiyle birlikte 3 maç sonra 11’de yerini aldı. Süper Lig’de oynanacak olan Fenerbahçe - Çaykur Rizespor mücadelesinde sarı-lacivertlilerin Macar stoperi Attila Szalai 3 maç sonra 11’e döndü. Teknik Direktörü Vitor Pereira tarafından daha önce 11’de düşünülmeyen Szalai, ligde oynanan Galatasaray, Göztepe ve Avrupa Ligi’ndeki Olympiakos karşılaşmalarının ardından Rizespor maçıyla 11’de yer aldı.

Fenerbahçe’de 6 eksik

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ile oynayacağı lig maçına 6 oyuncusundan yoksun çıkıyor. Fenerbahçe’de 6 futbolcu, Rizespor maçında sakatlık ve ceza durumlarından dolayı görev alamadı. Sarı-lacivertli ekipte, Novak ile Zajc kart cezalısı, İrfan Can Kahveci PFDK’dan 2 maç men cezası aldığı için Rizespor maçında görev alamadı. Bu oyuncuların yanı sıra sakatlıkları devam eden Altay Bayındır, Valencia ve hafif sakatlığı bulunan Mert Hakan Yandaş, forma giyemedi.