Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de ağırladığı Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. İlk 3 haftayı 3 galibiyetle ve 9 puanla kapatan sarı lacivertliler Süper Lig'deki ilk puan kaybını Sivasspor karşısında yaşadı.
En son 12 sezon önce lige 4 galibiyetle başlayan sarı lacivertliler Vitor Pereira yönetiminde aynı seriyi yakalama şansını kaybetti.
Kanarya daha önce Christoph Daum’un takımın başında olduğu 2009-10 sezonunun ilk 4 haftasını puan kaybetmeden tamamlamıştı. Sarı lacivertliler o sezonu şampiyon Bursaspor’un ardından ikinci bitirmişti. Ülker Stadı'nda Bright Osayi-Samuel'nin golüyle öne geçen Fenerbahçe'de maça yaşanılan sakatlıklar ve Altay Bayındır'ın yaptığı hata damga vurdu. İlk yarı biterken VAR kararı sonrası penaltı kazanan Demir Grup Sivasspor zorlu Fenerbahçe deplasmanında 1 puanı almayı başardı. [old_news_related_template title="Volkan Demirel'den Altay Bayındır yorumu: 'Bazen güven başınıza iş açabilir'" desc="Fenerbahçe'nin eski kalecisi Volkan Demirel, Altay Bayındır'ın Sivasspor maçınd yaptığı hata sonrası beIN Sports'ta değerlendirmelerde bulundu. Demirel, Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Rossi hakkında da konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/12/iecrop/volkan-demirel-34657_16_9_1631462646.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/volkan-demirelden-altay-bayindir-yorumu-bazen-guven-basiniza-is-acabilir-6645480/"] Bu sonucun ardından Fenerbahçe 10 puana çıktı, Demir Grup Sivasspor ise ligdeki 2. puanını aldı.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ VE ÖNEMLİ ANLARI:

23'te Fenerbahçe, Bright Osayi-Samuel'in golü ile maçta öne geçti. Luiz Gustavo'nun pasıyla ceza alanında topla buluşan Diego Rossi soldan çaprazda yerden topu içeri gönderdi. Savunmanın uzaklaştıramadığı topa hareketlenen Bright Osayi-Samuel, karambolden yararlanarak altıpas içinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Muammer Yıldırım'ın yanından ağlarla buluşturdu. 43'te Altay Bayındır'ın, Pedro Henrique'ye ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Halis Özkahya, VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyerek penaltı noktasını gösterdi. Penaltı kararı sonrasında Altay Bayındır, hakem Halis Özkahya tarafından sarı kartla cezalandırıldı. 45. dakikada Demir Grup Sivasspor, Pedro Henrique'nin golü ile maçta eşitliği yakaladı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Pedro Henrique, yaptığı vuruşla kaleci Altay Bayındır'ın sağından meşin yuvarlağı köşede ağlarla buluşturdu. 56'da Sivasspor'un golü ofsayta takıldı. Max Gradel'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Mustapha Yatabare'nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Ancak pozisyon için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve gol geçersiz sayıldı.