UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçında Kadıköy Ülker Stadyumu'nda oynanan maçta Fenerbahçe, sahasında Slavia Prag'ı konuk etti. Rövanş için avantajlı bir skor elde etmek isteyen Fenerbahçe, rakibine 3-2 mağlup olarak tur umutlarını Prag'a bıraktı. Karşılaşmanın rövanşı 24 Şubat'ta Prag'da oynanacak. Slavia Prag karşısında saha içi organizasyonunda sıkıntı yaşadığı gözlenen Fenerbahçe'de, Ferdi Kadıoğlu ayakta kalan tek futbolcu olarak dikkat çekti. Bir gol atan, bir de asist yapan Ferdi Kadıoğlu'nun çabaları, Fenerbahçe'nin avantajlı bir skor almasına yeterli olmadı. Fenerbahçe'de Enner Valencia'nın bir şutunda ise direk gole izin vermedi.

FERDİ KADIOĞLU'DAN BİR GOL BİR ASİST

Rakibi üstünde baskı kurmakta ve organize atak geliştirmekte zorlanan Fenerbahçe, savunma arkasına atılan uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Ferdi Kadıoğlu'nun bireysel yetenekleri ile iki gol bulan Fenerbahçe, rövanş öncesi avantajı rakibine kaptırdı. Özellikle ikinci yarıya sakatlanan Kim Min-Jae'nin yerine Marcel Tisserand değişikliği ile başlayan Fenerbahçe'nin savunmadaki boşlukları dikkat çekti. Beraberliği yakaladıktan hemen sonra peş peşe gelen goller, Fenerbahçe'nin direncini kırarken, rakibe de moral verdi.

İLK YARININ SONUNDA ŞOK

Fenerbahçe, ilk yarının sonunda yediği golle soyunma odasına 1-0 yenik girdi. 45. dakikada Srdjan Plavsic'in ceza alanı hemen içinden yaptığı vuruşta yan kale direğinden dönen topu Ibrahim Traore, altıpas önünde uygun durumda ağlara gönderdi. İkinci yarıya daha iyi başlayan Fenerbahçe, Enner Valencia ile direğe takıldıktan dakikalar sonra beraberliği yakaladı. Sol kanatta Ferdi Kadıoğlu, Ondrej Lingr'den sıyrılıp ceza alanı içine girdi. Ferdi Kadıoğlu'nun yerden pasında Dimitris Pelkas, sol ayağıyla bekletmeden vuruşunu yapıyor ve topu kaleci Ales Mandous'un solundan ağlarla buluşturdu.

ÜST ÜSTE GOLLER

Karşılaşmanın 62. dakikasında Attila Szalai'nin uzaklaştırmak istediği top Oscar Dorley'nin önünde kaldı. Oscar Dorley, ceza alanının hemen dışından sol çaprazda yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golden iki dakika sonra Slavia Prag farkı ikiye çıkardı. Yira Sor'un pasıyla topla buluşan Ondrej Lingr, süratle ilerledikten sonra ceza alanı hemen içinden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve kaleci Altay Bayındır'ın müdahalesine rağmen top filelerle buluştu.  

FERDİ KADIOĞLU FARKI BİRE İNDİRDİ

Fenerbahçe farkı bire indiren golü 83. dakikada buldu. Sol kanattan Arda Güler'in yerden kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Ferdi Kadıoğlu, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışından sol ayağıyla şutunu çekti. Savunmadan seken topu kaleci Ales Mandous çelmek istedi fakat başarılı olamıyor ve top ağlarla buluştu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-2 Slavia Prag'ın üstünlüğü ile sona erdi.

ALTYAPIDAN BEŞ İSİM KADRODA

Fenerbahçe'de Slavia Prag karşısında altyapıdan 5 isim kadroya dahil edildi. Sakatlık ve hastalık sebebiyle 8 oyuncusundan yoksun kalan sarı-lacivertlilerde, kulübeyi ağırlıklı altyapı oyuncuları oluşturdu. Ertuğrul Çetin (18), Ruha Arda Aksoy (18), Arda Güler (16), Erkan Arda Çağdaş (18) ve Bora Çuha (18) teknik direktör İsmail Kartal'dan Slavia Prag karşısında şans bekledi. Genç futbolculardan Arda Güler, 75. dakikada Miha Zajc'ın yerine oyuna dahil oldu.

İSMAİL KARTAL İLK AVRUPA MAÇINDA

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, teknik adamlık kariyerinde ilk Avrupa maçında görev aldı. Sarı-lacivertliler ile daha önce Avrupa'da birçok deneyim yaşayan ancak o zaman antrenör olarak görev yapan Kartal, teknik direktör olarak ise ilk heyecanını UEFA Konferans Ligi’nde Slavia Prag karşısında yaşadı.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Fenerbahçe’nin Slavia Prag ile oynadığı maçı az sayıda taraftar takip etti. Karşılaşmayı tribünde az sayıda sarı-lacivertli taraftar takip etti. Yaklaşık 16 bin kişi tribünlerde takımını desteklerken, büyük boşluklar göze çarptı.

SERDAR DURSUN'A ÖZEL MASKE

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Serdar Dursun, Slavia Prag karşısında özel maskeyle kadroya dahil edildi. Sarı-lacivertlilerin GZT Giresunspor ile geçtiğimiz günlerde oynadığı karşılaşmada elmacık kemiğinde kırık meydana gelen ve ameliyat edilen Serdar, beklenilenden çok daha kısa bir sürede takıma katıldı. Son antrenmanda takımla çalışan tecrübeli golcü, Slavia Prag maçında yedek kulübesinde yer aldı. Serdar Dursun, 75. dakikada Enner Valencia'nın yerine oyuna girdi.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

18' Orta sahada topu alan Sor’un sol kanattan ceza sahası içine girip çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti. 20' Sağ kanattan rakiplerini geçerek ceza sahası içine giren Holes'in çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Altay'dan döndü. Pozisyonun devamında topu önünde bulan Holes'in vuruşu direğin yanından dışarıya çıktı. 27' Osayi-Samuel’in ceza yayı solundan plase vuruşuna top sağ direğin yanından dışarıya gitti. GOL! 45' Plavsic'in ceza sahası içi sol tarafından vuruşunda arka direkten dönen topu alan Traore'nin kale önünden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 51' Orta sahada topu alan Traore’nin rakiplerini geçerek ceza yayından vuruşunda defansa da çarpan top kornere gitti. 54' Dimitrios Pelkas’ın ara pasında ceza sahası içine sağ taraftan sarkan Enner Valencia’nın çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak sağ direkten döndü. Daha sonra topu alan Mert Hakan Yandaş’ın penaltı noktasının solundan vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı. GOL! 58' Sol kanattan ceza sahası içine giren Ferdi Kadıoğlu’nun içeriye çevirdiği topta Dimitrios Pelkas’ın kale önünden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1 GOL! 62' Ceza sahası içinde Attila Slazai’nin çeldiği top Dorley’de kaldı. Dorley’in ceza sahası dışı sol tarafından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 1-2 GOL! 64' Sor’un pasında topu alan Lingr’in sağ taraftan ceza sahası içine girip kaleci Altay Bayındır ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Altay’ın ayaklarıyla müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 1-3 GOL! 83' Ceza sahası dışı sol tarafından Ferdi Kadıoğlu’nun vuruşunda ceza sahası içinde Olayinka da çarpan top ağlara gitti. 2-3