Kıran kırana geçen Hatay'daki müthiş maçta kaybeden Galatasaray oldu... Süper Lig'in 21. haftasında yeni teknik direktörü Domenec Torrent ile ilk maçına çıkan sarı kırmızılılar 6 gol, 2 penaltı ve 1 kırmızı kartın çıktığı maçta 4-2 mağlup oldu. İlk yarıda 2 kez öne geçen ve devreyi 2-1 önde kapatan Galatasaray ikinci yarıda savunmada verdiği büyük boşluklarla kalesinde tam 3 gol daha gördü ve maçı kaybetti. Son 9 maçta sadece 1 galibiyet alabilen Galatasaray 10. maçta da yeni hocasıyla galip gelmeyi başaramadı. Ömer Erdoğan yönetiminde son 7 maçta 5 mağlubiyet yaşayarak büyük bir düşüşe geçen Hatayspor ise mücadeleyi bırakmadığı maçta şeytanın bacağını kırdı ve 3 puanın sahibi oldu.

G.SARAY DEVREYİ ÖNDE KAPATTI

Hatay'da karşılıklı gollerin, penaltıların ve VAR kararlarının yaşandığı heyecanlı mücadelede Galatasaray ilk yarıda Emre Kılınç ve Kerem Aktürkoğlu ile bulduğu gollerle soyunma odasına 2-1 önde girdi. Hatayspor ikinci yarıda Mohamed Kamara ve Saba Lobjanidze'nin golleriyle öne geçti. 82'de Taylan Antalyalı oyundan atılınca Galatasaray kalan dakikalarda 10 kişi kaldı. Hızlı hücumda son sözü söyleyen Lobjanidze kendisinin 2. takımının 4. golünü atarak skoru belirledi.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:

23. dakikada Galatasaray, Emre Kılınç'ın golü ile maçta gol perdesini açtı. Patrick Van Aanholt'un sol kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Emre Kılınç'ın, hafif sağ çaprazdan gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Hatay kalecisi Abdullah Yiğiter'in yanından ağlarla buluştu. 27'de Galatasaray penaltı kazandı. Dylan Saint-Louis'nin, ceza alanı içinde topa elle yaptığı müdahale sonrasında hakem Erkan Özdamar penaltı noktasını gösterdi. 28'de Patrick Van Aanholt penaltıyı kaçırdı! Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Patrick Van Aanholt'un yaptığı vuruşta Abdullah Yiğiter gole izin vermedi. 42'de Alpaslan Öztürk'ün, Mohammed Kamara'ya ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Erkan Özdamar, VAR uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi. 43'te Atakaş Hatayspor, Mame Diouf'un golü ile maçta eşitliği yakaladı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Mame Diouf, şutunu attı ve kaleci İsmail Çipe ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 45'te Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun harika frikik golüyle maçta tekrar öne geçti. Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Kerem Aktürkoğlu'nun, doğrudan kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak Abdullah Yiğiter'in müdahalesi yeterli olmayınca köşede ağlarla buluştu. 62'de Atakaş Hatayspor, Mohammed Kamara'nın golü ile maçta tekrar eşitliği yakaladı. Dylan Saint-Louis'nin sağ kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Mohammed Kamara, İsmail Çipe'yi geçen topa altıpas içinde dokunarak meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 79'da Atakaş Hatayspor, Saba Lobjanidze'nin golü ile maçta öne geçti. Mahmoud Kahraba'nın pasıyla ceza sahası içinde buluşan Lobjanidze, İsmail Çipe'yi avlamayı başardı ve takımını 3-2 öne geçirdi. 82'de Galatasaray 10 kişi kaldı! İki takım oyuncuları arasında yaşanan tartışma sonrasında hakem Erkan Özdamar tarafından Ruben Ribeiro sarı kartla, Taylan Antalyalı ise direkt kırmızı kartla cezalandırıldı. 90'da bir kez daha sahneye çıkan Saba Lobjanidze'nin hızlı hücumdan gelen golü ile Hatayspor son noktayı koydu ve seyircisi önünde 4-2 kazandı.