Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kayserispor'u 2-1 mağlup etti. Bakasetas attığı iki golle takımını galibiyete taşırken, Kayserispor'un Emrah Başsan ile bulduğu gol puan için yeterli olmadı. Hamsik'in orta sahadan ağlara gönderdiği inanılmaz gol, geçerlilik kazanmadı. Ligde yenilmezlik serisini devam ettiren Trabzonspor, iki maçlık beraberlik sonrası aldığı üç puan sonrası maç fazlasıyla zirveye yerleşti. Kayserispor'un ise iki maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Yüksek tempoda oynanan ve bol pozisyonun yaşandığı karşılaşma, izleyenlerin gözünün pasını sildi. Maçta daha fazla gol olmasını kalecilerin performansı ve son vuruşlardaki yetersizlik engelledi.

SON BÖLÜM NEFES KESTİ

Trabzonspor, 12. dakikada Bakasetas ile öne geçti. 41. dakikada Emrah Başsan ile Kayserispor eşitliği yakaladı. İlk yarısı 1-1 berabere biten karşılaşmada Trabzonspor, 60. dakikada Bakasetas'ın penaltıdan attığı golle bir kez daha öne geçti. Mücadelenin son dakikaları adeta nefes kesti. Beraberlik için tüm hatlarıyla hücum eden Kayserispor karşısında Trabzonspor, hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. İki takım da yakaladıkları net fırsatları değerlendiremeyince mücadele 2-1 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Bu galibiyetle Trabzonspor puanını 18'e yükseltirken, Kayserispor 11 puanda kaldı.

HAMSIK'İN MUHTEŞEM GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Kayserispor-Trabzonspor maçının 70. dakikasında Trabzonspor'un yıldızı Hamsik, hakem atışında topu ayağına aldı. Hamsik, orta sahanın Trabzonspor yarı alanından yaptığı muhteşem aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi. Ancak Tugay Kaan Numanoğlu, hakem atışlarında topun en az iki oyuncuyla temas etmesi gerektiği için golü geçersiz saydı.

ABDULLAH AVCI'DAN SÜRPRİZ

Trabzonspor’da kart cezalısı Vitor Hugo ile Hüseyin Türkmen’in yanı sıra, sakatlıkları bulunan Abdulkadir Parmak, Dorukhan Toköz ve Koita Kayserispor maçında forma giyemedi. Ligde son oynanan Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasına göre Kayserispor karşısında zorunlu değişikliğe giden Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın, Alanyaspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Hüseyin’in yerine savunmada 18 yaşındaki genç stoper Ahmetcan Kaplan’a forma verdi. Savunmada sıkıntı yaşayan Karadeniz temsilcisinde stoper bölgesinde sakatlığı geçen Denswil’in oynaması bekleniyordu. Fakat Avcı sürpriz yaptı ve formayı genç Ahmetcan Kaplan’a verdi.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

  • 4' Bruno Peres'in pasında Cornelius'un ceza sahası dışından çektiği şut, üstten auta gitti.
  • 9' Trabzonspor'da Cornelius ceza sahası içi sağ çaprazda Lung ile karşı karşıya kalırken yaptığı vuruş, Rumen kaleciden geri geldi.
  • GOL! 12' Bakasetas’ın ceza sahası dışı uzak bir noktadan yaptığı düzgün vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1
  • 19' Gervinho, sağ kanattan topu içeri çevirirken bomboş pozisyonda hızlı gelen topa Cornelius'un kayarak altı pas üzerinden yaptığı vuruş üstten dışarı gitti.
  • 34' Ceza sahası içinde topla buluşan Nwakaeme'nin kaleye şutu yandan auta gitti.
  • GOL! 37' Cornelius’un ceza sahası dışından vurduğu top, üst direkten oyun alanına döndü.41. dakikada sağ kanattan Onur Bulut’un açtığı ortada ceza sahası içinde topa yükselen Emrah Başsan’ın kafa vuruşunda top ağlara gitti. 1-1
  • 45' Ceza sahası dışında topla buluşan Emrah Başsan'ın kaleye şutu yandan auta gitti.
  • 47' Ceza sahası dışında topla buluşan Fernandes'in kaleye şutu yandan auta gitti.
  • 56' Ceza sahası içinde Uğur Demirok'un topa elle müdahalesi sonrası hakem pozisyonu VAR'da inceleyerek, penaltı kararı verdi.
  • GOL! 60' Kayserispor ceza sahası içerisinde gelişen pozisyonda top Uğur Demirok’un eline çarpınca hakem VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Bakasetas’ın kullandığı penaltıda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2
  • 63' Ceza sahası içinde Abdülkadir'in pasında topla buluşan Cornelius'un şutunu kaleci Lung kurtardı.
  • 65' Emrah Başsan’ın kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.
  • 71' Kemen’in sakatlanması sonucu oyun durdu. Hakem atışıyla başlayan oyunca Hamsik’in yarı alanın ortasından vurduğu top ağlarla buluştu ama hakem golü iptal etti.
  • 78' Abdulkadir Ömür’ün ara pasında topla buluşan Djaniny’nin vuruşunda meşin yuvarlak Lung’ta kaldı.