Trabzonspor yeni sezona Fırtına gibi başladı... Yeni Malatyaspor deplasmanında ilk maçına çıkan bordo mavililer rakibini 5-1'lik skorla devirerek 3 puanın sahibi oldu. Yeni transferleriyle sezonun iddialı takımlarından biri olan bordo mavililer Abdullah Avcı yönetiminde sürdürdüğü deplasman serisini devam ettirdi.
Malatya'da sezonun ilk 3 puanını alan Abdullah Avcı, Trabzonspor tarihinde 17+ maçlık seri yakalayan 3. teknik direktör oldu. (20- Ahmet Suat Özyazıcı / 17 - Ziya Doğan)

SEZONUN PERDESİNİ BAKASETAS AÇTI

Henüz ilk yarıdan farkı bulan Trabzonspor'da gol perdesini Bakasetas açtı. Yeni transfer Hamsik'in etkili ortasında iyi bir kafa vuruşu yapan Bakasetas 3. dakikada takımını öne geçirdi. 11'de bu kez Djaniny'nin asistinde ceza sahası içinde topu önünde bulan Anthony Nwakaeme sert ve düzgün bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı. 29'da bu kez Nwakaeme'nin asistine karşılık veren yeni transfer Gervinho bordo mavili forma altında ilk golünü kaydetti ve skoru 3-0 yaptı.
Maça ortak olmak isteyen Yeni Malatyaspor 32'de Adem Büyük'ün ağlara gönderdiği golle farkı yeniden 2'ye getirdi. İlk yarının bitimine az bir süre kala ilk golün asistini yapan Marek Hamsik Trabzonspor adına topu ağlara gönderen isim oldu ve Fırtına ilk yarıda 4-1'lik skoru yakaladı. 66'da sağdan ceza sahası içine girmeye çalışan Djaniny Oussama Haddadi'nin müdahalesi ile yerde kaldı ve Trabzonspor penaltı kazandı. Beyaz noktaya gelen Djaniny skoru 5-1 yapan isim oldu. Kalan dakikalarda 2 kez ağları bulan Yeni Malatyaspor'un golleri öncesinde yapılan fauller nedeniyle geçerli sayılmadı. Trabzonspor'da oyuna sonradan giren yeni transfer Andreas Cornelius da 90+1'de çok müsait pozisyonda altıpas üzerinde golü kaçırdı. Kalan dakikalarda skor değişmeyince Trabzonspor sezonun ilk maçını 5-1'lik farklı skorla kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Karadeniz ekibi gelecek hafta sahasında Sivasspor'u ağırlayacak, Yeni Malatyaspor ise Göztepe deplasmanına konuk olacak.