Galatasaray'ın Altay'ı 1-0 yendiği maçtan sonra değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Domenec Torrent, alınan galibiyete rağmen takımın performansından memnun olmadığını dile getirdi. Yakaladıkları fırsatları gole çevirememelerinden şikayetçi olan Torrent, Fatih Terim dönemindeki sorunu yeniden yaşadıklarını ifade etti. Torrent'in maç sonu açıklamaları şu şekildi:

"FATİH HOCAYLA YAŞANAN SORUNU YAŞADIK"

"Performanstan hiç memnun değilim. 3 puan kazandık ama sadece 1 gol atabildik. Dört tane gol şansımız vardı ilk yarıda. Bütün sezon boyunca, hem benim dönemimde hem de Fatih hocayla birlikte yaşadığı sorunu yaşadı takım. Maç içinde birçok fırsat yakalıyorsunuz ve bunları tamamlayamazsanız siz acı çekmeye başlıyorsunuz."

"BİZİM EN GOLCÜMÜZÜN 9 GOLÜ VAR"

"Sezon boyuna en çok pozisyon yakalayan üçüncü veya dördüncü takımız ama efektiflik açısından çok büyük bir problemimiz var. Bugün de net bir örneği oldu. Galatasaray kadar büyük bir kulüp bu sıralamada olduğunda bu tarz şeyler yaşayabiliyor. Diğer büyük kulüplerin golcülerine baktığınızda 13 gol, 15 gol atmışlar, en fazla gol atan ikinci oyuncuları 8-9 gol atmış. Bizim en golcü oyuncumuz Kerem 9 gol attı. Büyük takımlarda böyle sıkıntılar olabiliyor. Trabzonspor ile oynadığımız maçta onlar 2-3 pozisyonda gol çıkardılar, biz 6-7 pozisyonda aynı efektifliği yakalayamadık."

"SANKİ KORKUYORMUŞ GİBİ..."

"Benim için risk almak kısa oynamak değil uzun oynamaktır. Bence Galatasaray topa sahip olduğu zaman rakibinden daha iyi oynayabilir. Ancak topa sahip değilse o zaman daha iyi olmayabilir. İkinci yarıda bundan bahsettiğimiz halde tam tersini yaptık. Sanki korkuyormuş gibi uzun toplarla oynadık. Bu takımın başına ne geldi? Bunu anlamak için mükemmel bir gün. Maç içerisinde çok fazla pozisyon yakalayıp sadece bir tane gol atmak. Başımıza gelen buydu."

"TÜRKİYE'DE MAÇ 65. DAKİKA KOPUYOR"

“Öncelikle pozisyon olarak baktığımızda farklı bir oyun anlayışımız var. Galatasaray bekleri dışardan, kanatları içerden oynatıyordu. Bizim gibi çok fazla pozisyon yakalayabiliyordu. Çok fazla kontra atak vardı. İlk başta bizim de başımıza aynısı geldi. Kanatlar içeri, bekler dışarı ve bekler içerideyse de kanatlar dışarıda oynadığımız için kontratakları biraz daha kontrol altında tutuyoruz diye düşüyorum. Türkiye’de maç 65. dakikada kopmuş oluyor. Dolayısıyla daha güçlüysen maçı bitirebilirsin diyebilirim. Ligde en fazla pozisyona 4-5 takımdan biriyiz. Çok pozisyona giriyoruz ama bitiremiyoruz. Bu sefer acı çekmeye başlıyoruz. Bugün olan şey de buydu."

"ARDA ÇOK POZİTİF"

"Oyuncu seçmek kolay değil. Çünkü birçok kez 5 tane çok iyi antrenman çıkartan oyuncuyu kadro dışında bırakmak zorunda kaldım. Nasıl oynamak istediğimize göre listeyi dengelemeye çalışıyoruz. Kimseyle sorunum yok. Arda daha önce sakatlığıyla ilgili oynayamadı. Avrupa'da sanki onu ben oynatmıyormuşum denmiş ama gerçek bu değildi. Görüyorsunuz zaten Arda oynuyor. Her antrenmanda çok pozitif, elinden geleni veriyor."

"FENERBAHÇE'YE KAYBETTİKTEN SONRA..."

"Sportif direktörümüzle önümüzdeki sezonla ilgili bir kadro düşünmüştük. Kaleciler hariç saha oyuncusu olarak 20 futbolcu düşünüyorduk. Çünkü hak eden oyuncuyu kadro dışı istemiyorduk. Şu anda ara vermiş durumdayız, kulüpteki süreci biliyorsunuz. Ara vermek durumundayız, başka bir hoca ile devam etmek isterlerse haklarıdır, bunu da kabul etmek gerekir. Fenerbahçe'ye karşı maçı kaybettikten sonra Galatasaray için artık sezon bitti, esprisi kalmadı havası vardı. Tek gerçek şu Galatasaray'ın bu sezon için herhangi bir şampiyonluğu olmayacak. Beni buraya kontratla alan kulübü de taraftarı da çok seviyorum."

"3 OYUNCU VAR ONLARA BAYILIYORUM"

"Umarım bir şansım olur da sezon öncesi dönemde onlarla çalışırız. Özellikle 3 oyuncu var, gerçekten bayılıyorum onlara. Ama şu anda Galatasaray'ın sakinleşme evresi. Eminim ki genç futbolcular benimle de olur, başkasıyla da olur, sezon öncesi dönemde fırsat bulacaklardır." [old_news_related_template title="Galatasaray, Altay'ı Kerem Aktürkoğlu ile devirdi! 90+4'te Muslera mucizesi: 0-1" desc="Süper Lig 34. haftasında Altay'a konuk olan Galatasaray, 'Harry Potter' lakaplı futbolcusu Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle 1-0 galip geldi ve 11. sıraya yükseldi. Altay ise, kümede kalma umutlarını mucizelere bırakırken, 90+4'te kaçan golde Muslera imzası vardı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/24/iecrop/galatasaray-altay-kerem-akturkoglu-56767_16_9_1650828606.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/altay-galatasaray-canli-yayin-7095020/"] [old_news_related_template title="Galatasaray'da Marcao şoku! Oyuna devam edemedi, cezalı duruma düştü...." desc="Süper Lig'de Altay'a konuk olan Galatasaray'da Marcao sakatlandı. Oyundan çıkarken sakatlık geçiren Brezilyalı cezalı duruma düştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/24/iecrop/marcao_16_9_1650826702.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/galatasarayda-marcao-soku-oyuna-devam-edemedi-cezali-duruma-dustu-7095178/"]