2022 Dünya Avrupa Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında Hollanda'yı 4-2 mağlup eden Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın galibiyeti, dış basında geniş yer buldu. Norveç basını, gruptaki rakiplerinden Türkiye'nin Hollanda'ya karşı galibiyetinin kendileri için iyi olmadığını vurgularken, Fransız basını ise üç gol atarak galibiyette önemli pay sahibi olan Burak Yılmaz'a dikkat çekti. Milli takımın galibiyetiyle ilgili olarak dış basında yer alan bazı haberler şöyle:

DE TELEGRAAF: HOLLANDA İÇİN TÜRKİYE'DE FELAKET GECESİ

Hollanda'nın en önemli gazetelerinden biri olan De Telegraaf, Hollanda'nın Türkiye karşısındaki mağlubiyetini bir felaket olarak yorumlarken, üç gol atan Burak Yılmazın galibiyette önemli rol oynadığını vurguladı.

NOS.NL: HOLLANDA, BURAK YILMAZ'IN FARK YARATTIĞI MAÇTA REZİL OLDU

NOS internet sitesi ise Şenol Güneş yönetiminde Türkiye Milli Takımı'nın, ikinci baharını yaşayan 35 yaşındaki Burak Yılmaz'ın fark yarattığı maçta Hollanda'yı mağlup ettiğini yazdı.

VOETBALZONE: HOLLANDA'DAN DRAMATİK BAŞLANGIÇ

Voetbalzone internet sitesi ise Hollanda'nın dün akşam dramatik bir şekilde Dünya Kupası elemelerine başladığını vurgularken, Frank de Boer'in oyuncularının, etkili bir oyun ortaya koyan Türkiye'ye 4-2 yenildiğini ifade etti. Burak Yılmaz'ın, yaptığı hat-trick ile gecenin mutlak yıldızı olduğu söylenirken, tecrübeli oyuncunun 21. yüzyılda Hollanda'ya 5 gol atarak Cristiano Ronaldo'yu geride bıraktığına dikkat çekildi.

LEQUIPE: TÜRKİYE, BURAK YILMAZ'IN HAT-TRICK'İYLE HOLLANDAYI MAĞLUP ETTİ

Fransa'nın önde gelen spor gazetelerinden biri olan L'Equipe ise Burak Yılmaza dikkat çekti. Lille'de forma giyen 35 yaşındaki oyuncunun hat-trick yaparak galibiyette önemli pay sahibi olduğu yazılırken, savunmada etkili olan milli takımın, Hollanda'ya büyük bir darbe vurulduğuna dikkat çekildi.

BILD: HOLLANDA TÜRKİYE'DE ÇÖKTÜ

Alman Bild gazetesi, Türkiye'nin Hollanda'yı sürpriz bir şekilde mağlup ettiğini belirtirken, Burak Yılmaz'ı ön plana çıkardı. Burak Yılmaz'ın karşılaşmada hat-trick yaptığının altını çizen Bild "Büyük sürpriz! Türkiye'nin formda futbolcusu Burak Yılmaz... Hat-trick yaparak 4-2'lik Hollanda galibiyetine damga vurdu. Diğer golü Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Davy Klaassen ve Luuk de JongW'un golleri teselliden öteye gidemedi" denildi.

RMC SPORT: TÜRKİYE'NİN HOLLANDA'YA KARŞI MUHTEŞEM ZAFERİ

Fransa'nın önde gelen yayın organlarından biri olan RMC Sport ise Türkiye'nin galibiyetini bir sürpriz olarak nitelendirdi. 35 yaşındaki Burak Yılmaz'ın harika bir maç çıkararak takımını galibiyete taşıdığı ifade edildi.

AFTENPOSTEN: TÜRKİYE'DEN HOLLANDA'YA ŞOK

Norveç'in önde gelen gazetelerinden biri olan Aftenposten'de ise, Türkiye'nin Hollanda galibiyeti olumlu karşılanmadı. A Milli Takım'ın galibiyetinin gruptaki dinamikleri değiştirdiği vurgulanırken, bu tablonun Norveç için iyi olmadığı ifade edildi. İlk maçlar sonunda oluşan tabloda, Norveç'in Dünya Kupası'na katılmak için milli takımdan en az bir galibiyet almasının şart olduğunun altı çizildi. [old_news_related_template title="Büyüleyen adam Uğurcan Çakır! 21 yıl sonra başaran ilk kaleci..." desc="A Milli Takım'ın Hollanda'yı 4-2 mağlup ettiği maçta 6 kurtarışın yanında bir de penaltı kurtaran Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır adeta büyüledi... Depay'ın penaltısını çıkaran Çakır'a 'son ana kadar bekle' diyerek uyaran Yusuf Yazıcı'nın hamlesi geceye damga vurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/25/iecrop/ugurcan_16_9_1616658768.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/buyuleyen-adam-ugurcan-cakir-21-yil-sonra-basaran-ilk-kaleci-6334268/"] [old_news_related_template title="Mesut Özil'in Milli Takım paylaşımı dikkat çekti! Burak Yılmaz'ın golü sonrası..." desc="Fenerbahçe'nin Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil, Türkiye'nin Hollanda'yı 4-2 mağlup ettiği maçta yaptığı paylaşımlarla dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/25/iecrop/mesuttt_16_9_1616653429.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/mesut-ozilin-milli-takim-paylasimi-dikkat-cekti-burak-yilmazin-golu-sonrasi-6333992/"]