Norveç Milli Takımı ve Borussia Dortmund'un 20 yaşındaki golcüsü Erling Haaland, Avrupa'nın önde gelen kulüplerini peşinden koşturuyor. Bu sezon Borussia Dortmund formasıyla çıktığı 31 resmi maçta 33 gole imza atan Erling Haaland için İngiliz ve İspanyol devleri birbirleri ile yarışıyor. Erling Haaland için ilk adım ise İspanyol ekiplerinden geldi. 20 yaşındaki golcünün menajeri Mino Raiola, Barcelone ve Real Madrid ile masaya oturdu. İspanyol gazeteci Guillem Balague, Raiola'nın iki kulüp yöneticileri ile görüştüğünü açıkladı. Barcelona'da görüntülenen Mino Raiola için "Barcelona ile gizli görüşmek isteseydi, bunu rahatlıkla yapabilirdi. Ancak belli ki görüşmenin duyulmasını istemiş" yorumunu yapan Guillem Balague, İtalyan menajerin diğer takımlar ile pazarlık yapabilmek için böyle bir yola başvurduğunu söyledi.

DORTMUND GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRDI

Mino Raiola'nın İspanya turu, Borussia Dortmund yönetimi tarafından hoş karşılanmadı. İtalyan menajeri görüşmeye çağıran Borussia Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc, Erling Haaland'ı bu sezon sonunda satmayı düşünmediklerini net bir dille bildirdi. Sky Germany'ye konuşan Michael Zorc "Dün Raiola ile konuştum ve düşüncemizi açık bir şekilde bildirdim. Erling Haaland ile ilgili uzun süreli planlarımız var. Transfer söylentileri bizi ilgilendirmiyor. Haaland'ı satmayı düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı. Erling Haaland'ın Borussia Dortmund ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

ÇILGIN RAKAM

Bu sezon sonunda Borussia Dortmund'dan ayrılması beklenen Erling Haaland için kulüplerin 150 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkarmaları gerekiyor. Mino Raiola, geçtiğimiz günlerde BBC'ye verdiği röportajda "Haaland'ı alabilecek dünyada yaklaşık 10 kulüp bulunuyor. Ve bunlardan dördü İngiliz" değerlendirmesi yapmıştı. Erling Haaland ile Barcelona ve Real Madrid dışında Paris Saint Germain ve Manchester City de ilgileniyor. Tüm takımların birinci transfer hedefi olan Haaland, yalnızca Real Madrid için ikinci tercih konumunda... Real Madrid, Haaland'dan çok Paris Saint Germain forması giyen Kylien Mbappe'yi kadrosuna katmak istiyor. [old_news_related_template title="'Türk duvarı' Erling Haaland ve Alexander Sörloth'u ağlattı!" desc="2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ikinci maçında Norveç'i 3-0 yenen A Milli Futbol Takımımız kritik bir zafere imza atarken, rakibin önemli silahları Alexander Sörloth ve Erling Haaland adeta Türk duvarına çarptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/27/iecrop/sorloth-haaland-435456_16_9_1616873648.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/turk-duvari-erling-haaland-ve-alexander-sorlothu-aglatti-6338997/"]