Süper Lig'in 34. haftasında Erzurumspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kazım Karabekir Stadı'nda hem zirve hem de küme düşme hattını yakından ilgilendiren mücadeleyi siyah-beyazlılar 4-2 kazanarak rakipleriyle puan farkını açtı. Beşiktaş'ın galibiyet gollerini 10. dakikada Larin, 26'da Oğuzhan, 66. dakikada Ghezzal ve 86. dakikada Gökhan Töre kaydetti. Erzurumspor'un golleri ise 16'da Schwechlen ve 39. dakikada Emrah Başsan'dan geldi. Karşılaşmanın 76. dakikasında dizinden sakatlanan Cenk Tosun ise sedye ile kenara alınırken yerine Gökhan Töre girdi. Arka adalesinde ağrı hisseden Larin ise 90. dakikada yerini Montero'ya bırakarak kenara geldi. [old_news_related_template title="Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un talihsiz sakatlığı!" desc="Süper Lig 34. haftasında Erzurumspor'a konuk olan Beşiktaş, forvet oyuncusu Cenk Tosun'un sakatlığı ile büyük üzüntü yaşadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/11/iecrop/cenk-tosun-456567_16_9_1618163236.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/besiktasta-cenk-tosunun-talihsiz-sakatligi-6367449/"] Bu sonucun ardından lider Beşiktaş 70 puana yükselirken, 3. sıradaki Galatasaray ile farkı 8'e çıkardı. 1 maçı eksik olan Fenerbahçe ile 7 puanlık fark oldu. Sarı-lacivertliler, yarın (Pazartesi) Gaziantep FK ile karşılaşacak. Küme düşme hattında yer alan Erzurumspor ise 28 puanla 20. sırada kalarak 17. sırayla 5 olan puan farkını kapatamadı. Ligin 35. haftasında Erzurumspor, Cumartesi günü 13.30'da Denizlispor ile deplasmanda; Beşiktaş ise Cuma günü saat 19.00'da Ankaragücü ile sahasında karşılaşacak.

KANADA YAPIMI GOL

Maçın 10. dakikasında Atiba topla birlikte ceza sahasına girip solundaki Larin'e pasını aktardı. Golcü futbolcu sağ ayağıyla gelişine enfes bir plase vuruşu yaparak kalecinin uzanamayacağı noktaya topu göndererek Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirmeyi başardı.

ERZURUMSPOR 6 DAKİKA SONRA CEVAP VERDİ

10. dakikada geriye düşen Erzurumspor, 6 dakika sonra skorda beraberliği yakaladı. Kazanılan kornerde Emrah Başsan'ın yaptığı ortaya iyi yükselen Schwechlen, topu uzak köşeye göndererek durumu 1-1'e getirdi.

BEŞİKTAŞ OĞUZHAN İLE YENİDEN ÖNE GEÇTİ

26. dakikada Oğuzhan Özyakup, Ghezzal ile ver-kaç yaparak cezası sahasının sağ köşesinde topu ayağına gelir gelmez kalecinin kapattığı köşeye şutunu çekti. Szumski kontrol etmek istediği topu direkt dibinde ellerinden kaçırarak filelerin gördü: 2-1. Golün pasını veren Ghezzal ise bu sezon ligde 14. asistini yapmayı başardı. [old_news_related_template title="Erzurumspor-Beşiktaş maçında Ersin Destanoğlu ve Jakub Szumski'den iki büyük hata" desc="Süper Lig 34. haftasında BB Erzurumspor ve Beşiktaş arasında oynanan maçın ilk yarısına Erzurumspor kalecisi Jaub Szumski ve Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu'nun yediği hatalı goller damga vurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/11/iecrop/ersin-szumski-456678_16_9_1618160781.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/erzurumspor-besiktas-macinda-ersin-destanoglu-ve-jakub-szumskiden-iki-buyuk-hata-6367393/"]

ERSİN DESTANOĞLU'NDAN BÜYÜK HATA

Maçta ikinci kez geriye düşen Erzurumspor, bir kez daha beraberliği yakaladı. Dakikalar 39'u gösterirken kaleye yaklaşık 30 metre uzaklıktan şutunu çeken Emrah Başsan'ın topunu elleriyle göğsünde kontrol etmek isteyen Ersin, meşin yuvarlağı kalesinde gönderdi. Ellerinden seken top sonrasında büyük üzüntü yaşayan 20 yaşındaki kaleciyi ilk teselli eden Welinton oldu: 2-2.

GHEZZAL'DAN RESİTAL...

Sağ kanatta Cenk Tosun'un pasında ceza sahasına doğru topla birlikte koşan Ghezzal, iki rakibinden sıyrılıp ceza sahası yayının hemen yanından sol ayağıyla enfes bir plase vuruşu yaptı. Kaleci Szumski'nin uzanmasına rağmen ağlara giden topta Beşiktaş 3-2'lik üstünlüğü yakaladı.

CENK TOSUN SAKATLANDI

74. dakikada rakibiyle hava topuna çıkan Cenk Tosun, yere düştükten sonra sağ bacağını tuttu. Dizini hareket ettiremediğini anlayınca acı içinde bağıran siyah-beyazlı futbolcu, sahadaki tedavisinin ardından sedye ile ambulansa götürüldü. Cenk'in yerine Gökhan Töre oyuna dahil oldu.

MAÇA NOKTAYI GÖKHAN TÖRE KOYDU

Dakikalar 86'yı gösterdiğinde Erzurumspor'un duran topla yarı sahasına yerleştiği Beşiktaş hızlı hücumla rakip kaleye gitti. N'Koudou'nun sol kanattan getirdiği topta, pas alan Gökhan Töre rakibini çalımlayıp ceza sahasına girdi ve sol ayağıyla uzak köşeye şutunu çekerek maçın skorunu 4-2 olarak belirledi.