Süper Lig’de son yedi maçını kazanamayan, küme düşme hattına yaklaşan Galatasaray’da gözler teknik heyette. Fatih Terim’in cezası nedeniyle yardımcısı Selçuk İnan’ın yaptığı maç sonu konuşmasındaki “Gol atmak için kaliteli oyuncular gerekiyor. Çalışarak gelişemiyorsanız, değişerek gelişebiliriz” sözü, ocak ayında yeniden transfer yapılacağını ortaya koydu. Arka planda da Terim’in yönetimden en az iki hücum oyuncusu istediği öğrenildi.

MOSTAFA ALINIP SATILACAK

İddialara göre Fatih Terim, elindeki üç hücum oyuncusu için “Büyük hedefler için yetersiz” ifadesini kullandı. Terim, sadece kiralık olduğu için Halil’in takımda kalabileceğini, Mostafa’nın ise bonservisinin alınıp satılabileceğini belirtti. Tecrübeli hoca, Diagne’nin gönderilmesini talep etti. Scout ekibiyle geniş bir liste üzerinde çalışan teknik heyet, yönetime kısa süre içinde ayrıntılı bir sunum yapacak. Maliyete göre karar yönetimin olacak.

AZ ATTI ÇOK KAÇIRDI

Galatasaray, 1.94 xG değeri yakaladığı, 4 net gol pozisyonunu değerlendiremediği Adana Demir maçında ağları sarsamadı; 2-0 yenildi. İstatistiklere bakıldığında gol yollarındaki hovardalığın ligde kanıksandığını gösterdi. Sarı-kırmızılı futbolcular, bu sezon ligde oynadıkları 18 maçta 441 kez rakip ceza alanında topla buluşup 140 isabetli şut çekti, 22 gol attı. Bir gol için Galatasaray oyuncularının 6.3 şut çekmesi gerekirken 24 kez ceza alanına girmesi gerekti. Cimbom, 29.67 gol beklentisiyle oynarken atılan gol bunun altında kaldı, 27 net gol pozisyonu kaçırdı.

ELNENY'DE ISRARCI

Fatih Terim, orta alanda da Taylan ve Berkan ikilisinin pas oyununa uyum sağlayamadığını düşünüyor. Bu nedenle transfer listesinin 1 numarasına bir dönem Beşiktaş forması da giyen Arsenal’lı Mohamed Elneny’yi yazdı. Mısırlı oyuncunun kontratı sezon sonu bitiyor.  Galatasaray, devre arasında Arsenal’ın kapısını çalacak. [old_news_related_template title="Remzi Sanver: 'İstesek Norveç'te yaşardık! Siz oraya özenmeyin diye...'" desc="Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, sarı kırmızılı kulüpte son günlerde yaşanan gerilime ve taraftarların eleştirilerine dair açıklamalar yaptı. Sanver, kendisine 'Siz Norveç'te yöneticilik yapın' diyen bir taraftara da yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/23/iecrop/aw385173_01_16_9_1640240788.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/remzi-sanver-istesek-norvecte-yasardik-siz-oraya-ozenmeyin-diye-6843579/"] [old_news_related_template title="Galatasaray, üç puanlı sistemde tarihinin en kötü dönemini yaşıyor!" desc="Süper Lig 18. haftasında Adana Demrispor'a 2-0 yenilen ve galibiyet hasreti 7 maça çıkan Galatasaray, son 34 yılın en kötü döneminde. Ayrıca sarı kırmızılılar 2002'de yine teknik direktör Fatih Terim'le yakaladığı bir başka kötü istatistiği de tekrarladı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/22/iecrop/depophotos_17371543_16_9_1640158006.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/galatasaray-uc-puanli-sistemde-tarihinin-en-kotu-donemini-yasiyor-6841636/"]