Fenerbahçe Kulübü, Cagliari forması giyen 30 yaşındaki Joao Pedro ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını resmen açıkladı. Cagliari'de 8 sezon forma giyen Joao Pedro, 270 maça çıktı ve 86 gol atıp 28 asist yaparak İtalyan kulübünün efsaneleri arasına girmeyi başardı. Cagliari tarihinin en golcü oyuncularından biri olan Pedro, efsane Gigi Riva'dan sonra Serie A'da üst üste üç sezon çift haneli gol katkısı veren ikinci oyuncu oldu.

FENERBAHÇE BONSERVİSİ AÇIKLADI

Fenerbahçe Kulübü, KAP'a yaptığı açıklamada "Cagliari kulübüne toplam transfer bedeli olarak 4.680.000 Avro ödenecektir. Transfer bedeline ilaveten, futbolcunun ilk sezondaki performansına bağlı olarak azami 487.500 Avro bonus bedeli Cagliari Kulübüne ödenecektir" ifadelerine yer verdi.

GALATASARAY'A JOAO PEDRO GÖNDERMESİ

Brezilya asıllı İtalyan futbolcunun transferini Twitter'da yayınladığı bir video ile duyuran Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'a da gönderme yaptı. Sarı lacivertliler, ilk olarak Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan yıldız futbolcuyu kadrosuna katarak ezeli rakibine transfer çalımı attı. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Brezilya asıllı İtalyan futbolcu Joao Pedro Geraldino Dos Santos Galvao’yu kadrosuna kattı. Joao Pedro, kendisini 3 yıllığına Sarı Lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imzada Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki de hazır bulundu. Joao Pedro Geraldino Dos Santos Galvao’ya ‘Ailemize hoş geldin’ diyor; Fenerbahçemiz ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

"EŞSİZ BİR KULÜBE GELDİM"

İmza sonrası ilk açıklamalarını FB TV'ye yapan Joao Pedro, "Çok büyük bir kulübe geldim. Gerçekten büyük bir mutluluk yaşıyorum. Burası eşsiz bir kulüp. Kariyerim için de önemli bir fırsat. En iyi tercihi yaptığımı düşünüyorum. Çok mutlu ve heyecanlıyım" ifadelerini kullandı. [old_news_related_template title="Galatasaray, Leo Dubois transferinin maliyetini açıkladı" desc="Galatasaray Kulübü, Lyon'dan transfer edilen sağ bek Leo Dubois transferinin detaylarını KAP'a açıkladı. Galatasaray'ın ödeyeceği bonservis bedeli ve yıllık maaş belli oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/21/iecrop/leo-dubois-345778_16_9_1658428381.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/galatasaray-leo-dubois-transferinin-maliyetini-acikladi-7262900/"]