Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Ülker Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertliler 5-1 kazanarak üst üste 3. maçından galibiyetle ayrılmayı başardı. Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren goller Enner Valencia ve Batshuayi'den geldi. Ekvardorlu oyuncu, 24. dakikada Fall'ın golüyle 1-0 öne geçen Kasımpaşa'ya 37'de kalecinin çizgiye basmaması nedeniyle kaçırdığı vuruşun ardından tekrarlanan penaltıdan cevap verip, 39'da şık vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi. 52 ve 69. dakikalarda yine sahnede Valencia vardı. 17 maçında 19. golünü atan Valencia, son 3 maçında toplam 6 gol atmış oldu. Maça noktayı koyan isim 90+2'de Batshuayi oldu: 5-1.
Fotoğraf: AA
Bu sonuçla Fenerbahçe 44 puanla lider Galatasaray'ın 4 puan arkasında takibini sürdürdü. Galibiyet hasreti 4 maça çıkan Kasımpaşa ise 19 puanla 16. sırada kaldı. Ligin 22. haftasında Fenerbahçe, 2 Şubat Perşembe günü Adana Demirspor'a konuk olacak. Kasımpaşa ise 1 Şubat Çarşamba günü saat 17.00'de Giresunspor'u ağırlayacak.

CRESPO CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Fenerbahçe'nin Portekizli orta sahası Miguel Crespo, cezalı duruma düştü. Müsabakanın 71. dakikasında Miha Zajc'ın yerine oyuna dahil olan Crespo, 90. dakikada sarı kart gördü. Maç öncesi 3 sarı kartı bulunan ve bu kartla cezalı duruma düşen Crespo, Adana Demirspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

6 MAÇTIR KALESİNİ KAPATAMIYOR

Fenerbahçe, son maçlarda kalesini gole kapatmakta zorlanıyor. Ligde oynadığı son 4 lig maçı ile kupadaki Çaykur Rizespor karşılaşmasında en az bir gol yiyen sarı-lacivertliler, Kasımpaşa'ya karşı da kalesini koruyamadı. Üst üste son 6 resmi maçında da gol yiyen Fenerbahçe, söz konusu sürede toplam 8 gole engel olamadı. Fenerbahçe, son olarak iç sahada 4-0 kazandığı Hatayspor müsabakasında gol yememişti.

GOLLER NASIL OLDU?

24. dakikada konut Kasımpaşa, maçtaki ilk golü kaydetti. Sol kenardan kullanılan taç atışında topu alan Eysseric, ceza sahası içine paralel gönderdi. Bu topa arka direkte bekleyen Fall, sağ ayağıyla şutunu çekerek topu ağlara gönderdi: 0-1 35. dakikada penaltı atışını kullanan Valencia'nın çektiği şutta top direkten döndü ancak hakem, kalecinin çizgiyi ihlal ettiğini belirterek penaltı vuruşunu iptal etti. 37. dakikada tekrar topun başına geçen Valencia, bu kez kaleciyi terse yatırarak meşin yuvarlağı sol üstten ağlara gönderdi: 1-1 39. dakikada Fenerbahçe öne geçtiği golü buldu. Sol kenarda kullanılan taç atışıyla hızlı atağa geçen sarı-lacivertlilerde Arda Güler, ceza sahası yayı önünde topu sağ çaprazdaki Ferdi Kadıoğlu'na gönderdi. Bu oyuncunun içeriye gönderdiği topa Valencia sağ ayağıyla gelişine vurarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1 52. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Kaleci Altay Bayındır'ın uzun degajında savunmanın kafayla uzaklaştırdığı topu, ceza sahası yayı önünde bulunan Arda Güler, aşırtma bir vuruşla boş kaleye göndermek istedi. Kaleciyi de aşarak üst direkten dönen top Valencia'nın önünde kaldı. Kaleciyi çalımla geçen bu oyuncunun vuruşunda top ağlara yöneldi: 3-1 69. dakikada ev sahibi ekip farkı üçe çıkaran golü buldu. Arda Güler ceza sahası yayı önünde aldığı topu sol çaprazdaki Batshuayi'ye gönderdi. Bu oyuncunun sol ayağıyla vuruşunda direkten dönen meşin yuvarlağı Valencia ağlara göndermekte zorlanmadı: 4-1 90+2. dakikada sağ çaprazdan gelen Rossi'nin pasında ceza sahası yayı önünde topla buluşan Emre Mor'un iyi vuramadığı top sol çaprazdaki Batshuayi'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağıyla vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 5-1

ARDA GÜLER LİGDE İLK KEZ...

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, ligde bu sezon ilk kez bir maça 11'de başladı. Bu sezon Avrupa'da 3, kupada ise 1 maçta ilk 11'de oynayan 17 yaşındaki Arda, ligde ise hep sonradan oyuna girmişti. Arda, ligde bu sezon ilk kez Kasımpaşa karşısında 11'de görev aldı.
Fotoğraf: DepoPhotos

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, Kasımpaşa müsabakasında 4 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Joao Pedro, Bright Osayi-Samuel ve Joshua King'in yanı sıra Ezgjan Alioski teknik heyet tercihiyle kadroda yer almadı.

KADIKÖY KAPALI GİŞE

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını Kasımpaşa maçında yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertliler, soğuk havaya rağmen tribünlerde kendilerine ayrılan bölümlerin tamamını doldurdu. Taraftarlar, maç öncesinde tek tek oyuncularını çağırarak onlara sevgi gösterisinde bulundu.