Fenerbahçe, Kim Min-Jae'nin transferi için Napoli Kulübü ile görüşmelere başlandığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Futbol Takımımızın oyuncularından Min-Jae Kimin transferi için Napoli Kulübü ile görüşmelere başlanmıştır" denildi. Sarı lacivertliler daha sonra yaptığı açıklamada oyuncunun bonservis bedelini de açıklayarak anlaşmaya varıldığını duyurdu.

18 MİLYON EURO BONSERVİS

Fenerbahçe, 3 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Güney Koreli stoperin 18.050.000 Euro bonservis bedeli karşılığında Napoli'ye transfer olduğunu KAP'a bildirdi.

45 MİLYON EURO SERBEST KALMA BEDELİ

Napoli, 25 yaşındaki Kim Min-Jae'ye yıllık 2 milyon Euro artı bonuslar ve 1.5 milyon Euro da imza parası verdi. 3+2 yıllık sözleşmede, 2024'den geçerli olmak üzere de 45 milyon euro serbest kalma maddesi olacak. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 40 resmi maçta 1 gol kaydeden Kim Min-Jae, özellikle savunmada yaptığı kritik müdahaleler ile dikkat çekmişti.

VITOR PEREIRA’NIN HEDİYESİ

Fenerbahçe ile Kim Min Jae’nin yolu geçtiğimiz sezon başında kesişti. Sarı-lacivertlilerde Vitor Pereira, Beijing Guoan’dan öğrencisi olan 25 yaşındaki savunmacıyı ısrarla transfer etmek istedi. Fenerbahçe ile Çin temsilcisi arasında 3 milyon Euro karşılığında anlaşma sağlandı. Sarı-lacivertliler, Kim Min Jae ile 30 Haziran 2025’e kadar sözleşme imzaladı. Sarı lacivertlilerde müthiş bir sezon geçiren Kim Min Jae Avrupa ekiplerinin radarına girdi.

JORGE JESUS: KIM MIN-JAE, BENİM İÇİN AĞIR BİR DARBE OLDU

Yeni sezonda Fenerbahçe’nin en büyük kaybı olarak görülen Kim Min-Jae ile ilgili konuşan yeni teknik direktör Jorge Jesus, “Min-jae konusu benim için sürpriz oldu, maçtan 3 gün önce bu durum gerçekleşti. Bildiğim kadarıyla Fenerbahçe şu anda bu durumda bir şey yapamıyor. Çünkü onunla ilgilenen kulüp kontratındaki çıkış maddesini ödeyecek. Dolayısıyla o konuda kulübün yapabileceği bir şey yok. Bizim için ağır bir darbe oldu diyebilirim çünkü özellikleriyle gerçekten önemli bir oyuncuydu sistemimizde. Ama takımımızda başka kaliteli oyuncular da var. Biz takımımızdaki diğer oyunculara da güveniyoruz. Ama Min-Jae’nin sahip olduğu özellikleri de inkar edemeyiz” ifadelerini kullanmıştı.