Fenerbahçe Kulübü, altyapı oyuncu izleme biriminin kapatıldığına dair ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Fenerbahçe'nin eski Futbol Akademisi Altyapı Scout Sorumlusu Serhat Bekmezci, Instagram'da bir kişinin "Fenerbahçe'den neden ayrıldın?" sorusuna "Altyapı Oyuncu İzleme Birimi kapatıldı" şeklinde verdiği yanıt gündeme oturmuştu. Kamuoyunda oluşan tepkilerin üzerine konu hakkında açıklama yapan Özgür Özaktaç, Arda Güler'in Fenerbahçe'ye transfer olma süreciyle ilgili de detaylar verdi.

"ARDA'NIN TRANSFERİ ŞANS ESERİ GELİŞTİ ALGISI..."

"Değerimiz Arda Güler’in transfer sürecine dair kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan, ‘bu transferi kişiler odaklı, neredeyse şans eseri geliştiği’ algısını yapanlara karşın; Arda Güler, 14 yaşından önce Türkiye karmalarında oynayan, turnuvalara giden, büyük kulüplerin radarında olan bir oyuncuydu. Kulübümüz ve Başkanımız Ali Koç’un devreye girmesiyle, Arda’nın ve kıymetli ailesinin de yürekten Fenerbahçeli olmalarıyla, Arda’mızın Alex de Souza hayranı olmasıyla, tüm bunlara ek olarak Kulübümüz tarafından atılan maddi manevi adımlarla Arda Güler Fenerbahçemizin bir parçası olmuştur."

"BU MANTIK DIŞI İDDİANIN GERÇEKLE İLGİSİ YOK"

"Bu noktada Arda’yı yetiştiren ve ısrarla bünyelerinde kalmasını isteyen ülkemizin köklü kulüplerinden Gençlerbirliği’ne de transferdeki olumlu yaklaşımları için teşekkür ediyoruz. Bir diğer konu; akademimizin oyuncu izleme biriminin kapatıldığı iddiası. Bu mantık dışı iddianın gerçekle tabi ki hiçbir ilgisi yoktur. Akademimizin oyuncu izleme birimi sürekli gelişen bir yaklaşım ve değişen sistemle faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye’nin dört bir yanından onlarca oyuncu izlenmekte, farklı yaş gruplarına transferler yapılmaya devam etmektedir."

"ÖNCEKİ DÖNEME GÖRE DAHA KAPSAMLI"

"Kapatıldı denilen önceki döneme kıyasla şu an Türkiye’nin tamamını kapsayan oyuncu havuzu ve izleme / takip sistemi oluşturulmuştur. Tek bir bölge ve şehre sabit kalınmamaktadır. İlerleyen dönemde, gerekirse geçmiş döneme dair detay ve istatistikleri de ayrıca paylaşacağım. Camiamızdan gerçek dışı gündemlerin parçası olmamalarını, akademimize dair negatif iddiaları dikkate almamalarını rica ederim." [old_news_related_template title="Tahir Kıran: 'Galatasaraylılar Fenerbahçe'yi tutacak hale geldi'" desc="Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un Başkanı Tahir Kıran, Galatasaray ile oynayacakları maçtan önce ses getiren açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/aw502618_01_16_9_1645801597.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/tahir-kiran-galatasaraylilar-fenerbahceyi-tutacak-hale-geldi-6974779/"]